Harbuzi klar för Gençlerbirligi

avStefan Persson

FOTBOLL

Har skrivit på kontrakt värt 16 miljoner kronor

Labinot Harbuzi har skrivit på för turkiska Gençlerbirligi.

Den före detta MFF-stjärnan får 16 miljoner kronor netto över tre och ett halvt år.

– Det känns fantastiskt. Det här är lite bättre än Malmö, säger Labinot Harbuzi.

Foto: Joel Marklund

På lördagseftermiddagen kom beskedet att Labinot Harbuzi, 23, petas från dagens match mellan Malmö FF och Brommapojkarna.

Enligt tränaren Roland Nilsson var det på grund av att mittfältsstjärnan var inne slutförhandling med en annan klubb.

Och i går kväll blev det så klart att Harbuzi lämnar Malmö FF för spel i turkiska Gençlerbirligi.

– Det känns fantastiskt. Det här är lite bättre än Malmö, säger Harbuzi.

Avtalet värt 16 miljoner

Kontraktet gäller över tre och ett halvt år och enligt Sportbladets turkiska källor är avtalet värt 16 miljoner kronor netto.

– Den här klubben satsar hårt på unga spelare och förhoppningsvis blir det här bara en mellanstation för mig, säger Harbuzi.

– Det känns tråkigt att lämna Malmö. Jag har varit där i flera år, men det är så här det fungerar i professionell fotboll.

När Harbuzi lämnar Malmö FF är dock oklart. Mittfältarens kontrakt med MFF går ut först den 1 januari och vill den turkiska klubben ha över Harbuzi direkt, måste klubbarna komma överens om en övergång.

– Kommer det klubbar som är intresserade får vi lyssna. Jag känner till ryktet men vi har en policy att vi inte kommenterar övergångar innan de är klara, av respekt för de inblandade, sa MFF:s sportchef Hasse Borg under fredagen.

Tung fjolårssäsong

Harbuzi blir den andra svenska talangen på bara en vecka som går till Gençlerbirligi. Förra lördagen skrev Brommapojkarnas 19-årige supertalang Sinan Ayranci på för den turkiska klubben.

Ankaralaget tränas nästa säsong av den före detta tyska storspelare Thomas Doll, som senast var i Bundesligaklubben Borussia Dortmund.

Klubben hade en tung säsong i fjol och slutade på en 14:e plats. Laget klarade sig undan nedflyttning tack vare fler poäng än Denizlispor och Konyaspor i inbördes möten.

ARTIKELN HANDLAR OM