CL-debut – då rasar värdet

FOTBOLL

Speltid i kväll – då kan priset sjunka på Elm

1 av 2 | Foto: Debut Klockan 20.00 i kväll gör allsvenskans hetaste spelare sin första Champions League-match . Det innebär att han inte får spela i turneringen för något annat lag den här säsongen vilket skulle kunna innebära att hans transfervärde sjunker.

DEBRECEN. Omsvärmad av ungerska medier och spelaren alla varnar för.

I kväll ska Rasmus Elm, 21, skjuta Kalmar FF ett steg närmare Champions League – något som faktiskt kan innebära att hans marknadsvärde sjunker med flera miljoner.

– Jag kan inte springa runt och tänka på det eftersom ingenting är klart, säger han.

A-landslagsmannen Rasmus Elm är Sveriges största talang och kopplas ständigt ihop med utländska storklubbar. Men när han i kväll springer in på lilla Oláh Gábor-stadion i Debrecen för att spela Champions League-kval med Kalmar FF så innebär det att han är diskvalificerad från att spela i Champions League med något annat lag under säsongen – om han nu skulle bli såld i sommar.

Enligt bedömare i fotbollsbranschen som Sportbladet pratat med skulle det betyda att intresserade klubbar inte är villiga att betala lika mycket i övergångssumma. Det skulle kunna handla om flera miljoner i sänkt marknadsvärde.

”Många roliga matcher”

– Det är ingenting vi funderar på. Vi resonerar inte i de termerna. Han är hos oss nu och har många roliga matcher framför sig med Kalmar FF, säger klubbchefen Svante Samuelsson.

Rasmus Elm är medveten om att många följer honom noggrant och att han vid en flytt utomlandsi sommar inte får spela i Champions League i höst.

– Det vet jag mycket väl. Men eftersom ingenting är klart kan jag inte springa runt och tänka på det. Det vore ju jättedumt, säger mittfältaren.

En glödhet 21-åring

Elms rådgivare Carl Fhager om en eventuell prislapp:

– Den påverkas högst marginellt av att han spelar CL-kval nu. Det är nog en icke-fråga för Kalmar och Rasmus. Det är vanligt att man värvar spelare som är blockade från cuperna.

Det är ingen tvekan om att 21-åringen är glödhet. När laget landade i Debrecen i går vid lunchtid ville flera lokala medier prata med Elm.

– Jag fick göra några intervjuer på flygplatsen. Det var lite oväntat och inget man är van vid sådär. Men det gick bra och det var ganska skoj faktiskt.

Motståndarna och journalisterna här nere varnar för dig. Hur ser du på det?

– Jag ska visa att de hade rätt, haha. Nä, men det ska bli jäkligt roligt och vi är heltaggade inför uppgiften, säger Rasmus Elm.

Fotnot: Matchen sänds i Eurosport 2, kickoff 20.00.

ARTIKELN HANDLAR OM