Dalkurd FF

”Vi kan lära oss av Dalkurd”

Av: 

Anna Lindbäck

FOTBOLL

Leksands sportchef följer kometlaget: ”Gillar deras sätt att tänka”

Dalkurds sensationella kometsaga i division 2 fortsätter.

Det får Leksand att snegla på uppstickaren och öppna för ett samarbete.

– Deras prestation är beundransvärd, säger sportchefen Mikael Lundström.

Dalkurds raketresa är en unik solskenshistoria. Från 2004 till nu har skrällgänget, vars lag består av 14 nationaliteter, klättrat fyra steg i seriesystemet och vunnit 68 seriematcher av 75 möjliga.

Borlängelagets tabellrad är sensationell och nu har succésagan gett eko i övriga idrottssverige. Leksand IF:s sportchef Mikael Lundström är imponerad över uppstickarens framfart och den utpräglade vinnartraditionen har inte gått obemärkt förbi.

”Viktigt snegla på andra”

Efter år av – i Leksands mått mätt – sportsliga stålbad i allsvenskan vidkar hockeyklubben sina vyer och öppnar för ett samarbete med fotbollskometen.

– Jag följer Dalkurd och jag gillar deras sätt att tänka. Det skiljer så klart några nivåer på oss, men det finns saker i deras verksamhet som vi gärna tittar närmare på, säger Leksands sportchef Mikael Lundström.

Aktuellt med ett samarbete?

– Ja, det skulle jag inte ha något emot. Jag tror det är viktigt att titta utanför hockeyn och snegla på andra idrotter. Inte bara organisationsmässigt utan också träningsmässigt. Jag är övertygad om att både Dalkurd och vi skulle lära oss mycket.

Framgångssagan Dalkurd visar inga tecken på att avta. I går mötte man Täbylaget IK Frej och den omtalade vinnarmentaliteten var utmärkande. Trots en 4–0-ledning i slutet av andra halvlek vägrade Dalkurd spela på resultat.

Jörgen Sundström, en av fyra i laget som saknar invandrarbakgrund, dunkade in femman. Nu leder laget division 2 norra Svealand med sju poäng efter att halva serien spelats.

Att aldrig bli mätt och hela tiden sträva högt är Dalkurds kännetecken. Sportchefen Elvan Ciceb om visionen:

– Målet är allsvenskan 2013, säger Ciceb.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla Champions League-matcher på C More. Beställ här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Dalkurd FF

Division 2 fotboll

Leksands IF