Premier League

Skador och utvisningar förstörde för Arsenal

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Arsjavin får vänta på sin debut

Emmanuel Adebayor skadad.

Emmanuel Eboué utvisad.

Arsenal upplevde ett mardrömsderby mot Tottenham, men lyckades ändå rädda 0–0.

Andrej Arsjavin var spelaren som alla var nyfikna på, men närmare än ett par löpningar längs sidlinjen i ett försök att hålla värmen kom inte Arsenals nye ryske stjärna. Arsene Wenger hade inför matchen förklarat att han ville skydda sitt nyförvärv.

– Det värsta som kan hända en spelare är om han inte är redo att spela i en match där intensiteten är hög eller att bli skadad utan att ha ens träffat bollen, sa Wenger.

Eboué hämnades

Kanske hade ryssen ändå fått dra av sig överstället om inte Arsenals matchplan förstörts så tidigt. Först gick Emmanuel Adebayor sönder i en löpduell. Allt tyder på en rejäl bristning i baksidan av låret, men svaret lär dröja. Samtidigt som Adebayor haltade ut så drog namnen Eboué på sig sitt andra gula kort när han hämnades på Luka Modric och sparkade ner kroaten efter att ha fällts först.

Därmed förstördes mycket av matchen. Arsenal fick mest försvara sig och Tottenham hade svårt att skapa chanser. Robbie Keane hade ett läge i sin comeback, men nickade över och för Arsenal var Alex Song nära. I slutändan var det Tottenhamn som hade den bästa chansen att avgöra. På övertid kontrade hemmalaget och Luka Modric frispelades, men Manuel Almunia kom ut snabbt och räddade.

Hoppas på Arsjavin

Tottenham får således fortsätta slåss i botten av tabellen och Arsenal får allt svårare att nå den där fjärdeplatsen. Dessutom tycks skadeproblemen bara bli värre. Har man otur så blir Adebayor borta en längre tid. Dessutom gick Gael Clichy ut med en huvudskada i slutminuterna. Kanske får Arsene Wenger hoppas på Andrej Arsjavin snarare än man trott och velat.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League