Fotboll

Norling åker till Argentina

FOTBOLL

”Jag åker dit för att se och lära”

Rikard Norling.

Rikard Norling.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

Efter avskedet från AIK i höstas har Rikard Norling ännu inte tackat ja till någon ny klubb. Men i en intervju med TV 4 Sport på torsdagen berättade Norling att han under våren ska åka till Buenos Aires för att besöka klubben Deportivo Espanol.

– Först och främst är jag där i knappt två månader. Jag åker dit för att se och lära mest och knyta kontakter. Det kanske öppnar möjligheter, säger Norling i intervjun.

Espanol ligger i tredjedivisionen, Primera b metropolitana, i det argentinska seriesystemet men tillhörde förstadivisionen på 80- och 90-talet. Klubben har nu en omfattande ungdomsverksamhet som Norling är intresserad av att följa. Förre AIK-tränaren berättar att han har bra kontakt med den ansvarige för ungdomsverksamheten.

– De har jättefin ungdomsverksamhet och jag har tillgång till att följa träningar, säger Norling.

Det är inte bara Norling som är glad över resan till Buenos Aires. Klubben skriver på sin hemsida att Norling är en av Sveriges mest välrenommerade tränare och att det är ett mycket speciellt besök.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!