Premier League

Xabi: Ge Rafa det han vill ha

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

Tror managern blir kvar

Rafael Benitez vill ha större makt i Liverpool.

Helt rätt, tycker Xabi Alonso.

Han räknar med att landsmannen blir kvar på sin post.

– Det är mellan ägarna och Rafa, men mitt personliga tips är att Rafa kommer att stanna i Liverpool, säger han till The Sun.

Liverpool jagar sin första Premier League-titel någonsin och efter segern mot Chelsea borde allt vara frid och fröjd i klubben. Problemen bakom kulisserna tycks dock fortsätta. Rafael Benitez har fortfarande inte skrivit på sitt nya kontrakt. Spanjoren vill ha mer kontroll över värvningar och själva styret av klubben, men det verkar inte de amerikanska ägarna George Gillett och Tom Hicks beredda att ge Benitez.

Stöd av Xabi

Nu får managern stöd av sin landsman, mittfältaren Xabi Alonso, som vill se Benitez bli kvar och tycker att han borde få det han vill ha.

– Ägarna och Rafa tycks vara inbegripna i någon sorts dragkamp. Även om de försöker komma överens för klubbens bästa, så är det ingen tvekan om att om du har rätt man för jobbet så är det viktigt att säkra en fortsättning för honom, säger Alonso.

Liverpool har haft en säsong som har gått mycket upp och ner. Efter tre raka kryss förlorade laget serieledningen till Manchester United som nu är två poäng före med en match mindre spelad.

– Vi har gått igenom dåliga stunder, men konstant förändring eller förändring för att bara förändra är inte bra för en sådan här klubb, säger Xabi Alonso.

Blir kvar

Spanjoren är övertygad om att landsmannen blir kvar på sin post.

– Det är mellan ägarna och Rafa och laget får inte låta det påverka oss alls, men mitt personliga tips är att Rafa kommer att stanna i Liverpool. När han kom hit hade Liverpool en stor historia, men de hade förlorat styrka i jämförelse med andra europeiska storheter och hade gått lång tid utan att vinna några titlar. Sedan han kom kan man se utvecklingen och han har fört Liverpool tillbaka där de en gång var, bland Europas stora som försöker vinna allt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Premier League