Elm jagas av toppklubbar

FOTBOLL

Intresset stort efter succén i Holland: Jag har ingen panik

HEERENVEEN. En succévår i Holland, en cuptitel och allt viktigare i den svenska landslagstruppen.

Då väljer Viktor Elm, 23, att sköta sina egna affärer.

– Jag behöver inte någon agent just nu, säger Elm.

Foto: eftertraktad Viktor Elm har en mycket bra vår bakom sig i Heerenveen, något som gjort flera större klubbar intresserade.

När Heerenveen 17 maj vann den holländska cupen fanns Viktor Elm bland målskyttarna i straffavgörandet. Cuptiteln krönte en urstark vårsäsong där den svenske mittfältaren gjorde åtta mål på 16 matcher.

– Cupen är stor här. 35 000 personer tog emot oss utanför vår stadion när vi kom hem från Rotterdam (där finalen spelades), säger Elm när Sportbladet besöker honom i Holland.

Såldes för 85 miljoner

Heerenveen är en plantskola som Europas storklubbar gärna värvar spelare ifrån. Senast i raden var Bayern München som köpte den kroatiske mittfältaren Danijel Pranjic för motsvarande 85 miljoner svenska kronor. Det är på Pranjic gamla plats, till vänster på mittfältet, som Viktor Elm nu mestadels håller till.

– Det är där jag trivs bäst. Där har jag mycket av spelet framför mig och kan komma med djupledslöpningar in i motståndarnas straffområde, säger Elm som gjorde sin första tävlingslandskamp från start mot Malta.

– Det kändes lite speciellt. Vi var försiktiga efter förlusten mot Danmark medan Malta körde på. Men efter att vi kommit in i det tyckte jag att det kändes riktigt bra för min egen del.

Tre år kvar

Elms framgångar har, trots att han bara spelat en halv säsong i Holland, gett uppmärksamhet bland större klubbar. Bland annat har flera toppklubbar i Bundesliga varit i Heerenveen och kollat in Elm. Men ännu finns inget konkret intresse för Kalmar FF:s guldspelare som dessutom har tre år kvar på kontraktet med Heerenveen.

– Jag har ingen panik. Den här säsongen vill jag främst bli stabilare i mitt spel och hålla en jämnare nivå, sedan får vi se vad som händer.

Skulle någon klubb vilja värva Viktor Elm hade de fått förhandla direkt med Elm själv. För sedan kontraktet med advokaten Martin Klette gick ut har Viktor ingen agent.

– Jag hör mig för lite löst men jag har inte bråttom med det heller. Jag behöver ingen agent just nu, säger Elm.

ARTIKELN HANDLAR OM