Cesar sköt Kalmar i topp

Av: Jörgen Källström

Publicerad:
Uppdaterad:

Brassens mål på Grimsta gav KFF guldläge i allsvenskan

Djurgården och Göteborg har press på sig.

Kalmar har tagit kommandot i guldstriden.

Och Nanne Bergstrand kan tacka matchvinnare Cesar Santin för segern.

Brassen dundrade in segermålet i den andra halvleken med ett stenhårt skott.

Lennnart Johanssons pokal är inom räckhåll för Kalmar FF efter en stark vändning mot Brommapojkarna på Grimsta IP. Tränaren Nanne Bergstrand kan tacka profilerna Henrik Rydström och Cesar Santin för segern. Brassen Santin blev matchvinnare när han i andra halvlek sköt segermålet med ett stenhårt vristskott. Ett mål som kan visa sig vara guld värt.

– Det kändes jätteskönt att göra mål. Men vi har en match kvar mot AIK och det är ett lag vi respekterar, sa brassen till ppv efter matchen.

På måndag möter Djurgården Halmstad borta och Blåvitt ställs mot AIK på Råsunda. Och de guldjagande lagen har stor press på sig att vinna.

– Man måste vinna resten av sina matcher för att ta hem guldet, det har jag sagt förut och det vidhåller jag, sa en nöjd Kalmar-tränare Nanne Bergstrand till ppv.

Tung start

Men matchen började tungt för guldjagande Kalmar. En försvarsmiss av Tobias Carlsson, som trodde BP:s Mikael Nilsson var offside och Kalmar-försvararen stannade upp och slutade. Men Nilsson var onside och blev helt ren med Petter Wastå och klev in från vänster och pricksköt in 1-0 vid Wastås bortre stolpe. Kalmar hade i början haft svårt att att få igång sitt spel och skapa chanser – vilket Henrik Rydström till stor del skyllde på domaren Daniel Stålhammar.

– Han är till stora delar helt värdelös. Nivån är väldigt konstig, det smittar av sig på oss och man blir frustrerad, sa Kalmars lagkapten Henrik Rydström till ppv i paus.

Men lagkaptenen var den som med sin kvittering med fem minuter kvar i första halvlek såg till att Kalmar kom in i matchen.

– Ett otroligt viktigt mål, det gav oss kraft, sa Nanne Bergstrand om Henrik Rydströms kvitteringsmål i paus.

BP får nu mycket svårt att hänga kvar i allsvenskan och sejouren i den högsta serien blev nog bara ettårig.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN