Kollapsen

FOTBOLL

Blåvitts tränare: Det är en katastrof”

Foto: Utspelad Kalmar FF spelade ut IFK Göteborg inför blott 5 213 åskådare och vann med 3–0. Nu siktar Kalmar mot en Royal League-plats.

GÖTEBORG

Säsongens sämsta spel, en total kollaps.

– Pinsamt. Så djävla dåligt, säger IFK Göteborgs Mattias Bjärsmyr.

Största hemmaförlusten på ett och ett halvt år och sämsta publiksiffran på drygt ett år. Alltihop när IFK Göteborg återigen fick chansen att hänga med i toppen.

– Vi spelar precis som vi inte ska göra. Höga bollar in mot deras långa backlinje. Inte en boll gick ju ens i midjehöjd, säger en besviken Stefan Selakovic.

Det var inga muntra miner i omklädningsrummet efter 0–3 mot Kalmar. Nu är andraplatsen, som ger Uefacupspel oerhört avlägsen. Inte ens en plats i Royal League känns direkt trolig.

– Det här var något av det tyngsta jag upplevt. Jag tror aldrig att vi varit så underlägsna.

Och då pratade han ändå om anfallsspelet. Försvaret var ännu sämre. På de fem senaste matcherna har Blåvitt släppt in elva mål.

Utbuade

– Det är en katastrof, säger Kjell Pettersson.

Mittbacken Mattias Bjärsmyr, som fått ta mycket kritik i höst, vet vad som fattas.

– I fjol försvarade vi oss som ett lag. Därför släppte vi in så få mål. Det är inte bara backlinjen som ska försvara. Vår höga press har inte fungerat.

”Känns tungt”

Säsongens sämsta publiksiffra (5 213), varav ett tusental gick efter 0–3, och majoriteten av de som stannade kvar buade ut er efter matchen...

– Det är klart att det känns tungt när man ser att våra supportrar går hem under matchen. Men de har rätt att visa sin åsikt.

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM