”Får vi rätt bud måste vi lyssna”

FOTBOLL

Uppgifter i dag: Malmö förhandlar om Junior-affär

Junior verkar allt närmare en affär med Odense.

Enligt danska uppgifter har klubbarna börjat förhandla om en övergångssumma.

– Den trupp vi har nu står fast, men det går aldrig att säga något bergsäkert. Får vi rätt bud på en spelare måste vi lyssna, säger Malmös sportchef Hasse Borg till sportbladet.se

I mitten av november avslöjade Sportbladet att Juniors beteende under fjolåret kan ha varit en av anledningar till den tunga säsongen; brassestjärnan anklagades för att ha varit inblandad i slagsmål på träningar och skärmytslingar efter matcher.

– Han är en svår person att ha att göra med. Bråken har lett till osämja i laget, de andra spelarna har upplevt det som jättejobbigt. Många är trötta på honom och detta har skapat jätteturbulens i klubben, uppger en källa till Sportbladet.

Tätt efter avslöjandet kopplades Junior – som har två år kvar på sitt kontrakt med Malmö – samman med sin gamla klubb Odense – en affär som nu enligt danska uppgifter rycker allt närmare.

Enligt Fyens Stifttidendes nätupplaga förhandlar klubbarna om en övergångssumma, en affär som skulle kunna ligga på runt 10 miljoner kronor.

– Junior är en sån spelare där vi hela tiden för förfrågningar, från agenter och annat, säger Hasse Borg.

Stämmer uppgifterna?

– Det är transferfönstertider nu och jag säger som alltid, det är en massa rykten och jag kan inte hålla på att kommentera allt. De här uppgifterna kommer från dansk tv i går kväll och har nu hamnat här. Det finns ingenting i det.

Vill ni sälja Junior?

– Vi har inte sagt att vi ska sälja. När våra nya tränare kommer och startar arbetet den 7 januari vill de se alla spelare i truppen och de som finns där just nu ingår i den.

Men...

– Till dags dato är alla kvar. Sedan måste man i den här branschen lyssna på det som kommer in.

Är Junior ett problem för er?

– Nej. Det ha skrivits mycket om slagsmål och annat, men jag har varit på i stort sett alla träningar under förra säsongen och har inte sett nåt sånt. Sen är det en annan sak med små skärmytslingar, men det förekommer ju i alla lag som vill prestera. Junior är inget problem för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM