Ligue 1

Thiago Mottas känga mot domaren

Av: 

Johanna Frändén

FOTBOLL

”Till och med min dotter kunde se att det var straff”

Thiago Silva och Thiago Motta konfronterar domaren Nicolas Rainville i mötet mot Ajaccio.
Thiago Silva och Thiago Motta konfronterar domaren Nicolas Rainville i mötet mot Ajaccio.

CLAIREFONTAINE. PSG har två poäng på två matcher och förtvivlat svårt att slå hål på nollan senast.

Då gör Thiago Motta ett utfall – mot domaren.

– Ajaccio tilläts maska och till och med min dotter på fem år kunde se att vi skulle ha haft straff, säger mittfältaren.

Efter två omgångar i Ligue 1 har förväntade topplaget Paris Saint-Germain bara två poäng, att jämföra med Monaco och tre övriga lag som samtliga har full pott, sex poäng, efter två matcher.

Inför söndagens möte med nykomlingen Nantes borta gäller bara en sak för Paris:

– Från och med söndag måste vi ta tre poäng. Vi har inte studerat Nantes ännu, men det vi måste förbättra är spelet utan boll, vi måste återvinna bollen snabbare, säger PSG:s mittfältare Thiago Motta, som inte vill lägga hela skulden för den uteblivna segern mot Ajaccio i söndags på PSG.

”Matuidi skulle haft straff”

– Det är klart att vi ska prata om varför vi inte vann, PSG ska vinna hemma mot Ajaccio, men vi måste diskutera andra saker också. Vi var arga på domaren för att han lät Ajaccio maska med tid. Jag hade försökt göra samma sak om jag spelade i Ajaccio, och det är misstag som alla kan göra. Vi måste prata om sånt här också, säger Motta och fortsätter:

– Matuidi skulle ha haft en straff till exempel, min dotter på fem år ser matchen hemma och ser det, jag förstår inte varför domaren inte blåste där. Det är inte vi som ska påpeka det här, det är ni i media som ska dra fram den här sanningen. De här situationerna straffar PSG mycket under matchen, säger Thiago Motta.

Blanc: Kommer ta tid

Laurent Blanc vill inte kritisera domaren, men är inställd på att det behövas ytterligare ta tid för PSG att få ordning på sitt spel.

– Det kommer att ta lite tid, ja. Vi har Edinson (Cavani) som är ny. I övrigt spelar de spelare som gjorde det förra året. Det är logiskt att det blir ungefär samma fel och brister som förra säsongen. Det viktigaste är att vi vinner och spelar vi med samma inställning och samma elva som senast kommer vi att få de bäste resultaten, säger Blanc.

ANNONS

Målglatt möte eller straff på övertid? Spana in veckans matcher på Europatipset – fixar du 13 rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ligue 1