”Min son slängde sin matchtröja i soporna”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Lennartsson talar ut om chockbeskedet från Elfsborg: Inte helt överens med Anders

Foto: BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Jörgen Lennartsson avslöjar nu detaljerna efter Elfsborgs avskedande.

Ersättaren Klas Ingesson var klar innan 48-åringen sparkades samtidigt som Lennartsson nu bemöter kritiken från spelatruppen.

– Min son tog sin Elfsborgströja i dag och slängde den i papperskorgen när han kom hem från skolan. Det var känslosamt. Men jag kan gå ganska rakryggad ut från Borås.

Sent på söndagen fick Klas Ingesson frågan om han ville ta över som chefstränare i Elfsborg. När sparkade Jörgen Lennartsson höll presskonferens på O'Learys i Göteborg på måndagskvällen framkom att han då inte var informerad om styrelsens beslut.

– Jag fick ett samtal av Stefan (Andreasson, klubbchef) i dag på förmiddagen. Han ville att vi skulle träffas.  Jag hade ingen aning om vad som väntade när jag blev kallad till mötet. jag trodde först att det handlade om maskerna och huliganerna i går.

– Vad som sades exakt i detalj på mötet stannar där, det är Elfsborgs sak att bemöta det. Jag blev besviken över att inte få fortsätta. Det kom som en blixt från klar himmel. Men jag tror att det beror på att resultaten inte är de önskade, säger Lennartsson.

”Inte helt överens med Anders”

48-åringen ersätts nu av Klas Ingesson och Peter Wettergren, som assisterade Lennartsson. Den senare hade ändå önskat sig en annan lösning enligt Jörgen Lennartsson.

– Peter är besviken över att det blivit som det blivit. Jag har fått ett antal sms från spelare i dag.

Samtidigt säger Elfsborg störste stjärna Anders Svensson att han tycker att klubbens beslut är bra. Veteranen har redan tidigare varit kritisk till Lennartssons spelfilosofi men tränaren dementerar en spricka.

– Så har det väl varit under tio års tid. Jag har inte behövt möta det. Vi har haft en bra dialog, men vi har kanske inte varit hundraprocentigt överens alla gånger. 
– Det har varit mycket spekulationer om Anders, men vi har haft en jättebra relation hela tiden. Vi har haft bra förmåga att kunna kommunicera. Vi har haft högt i tak och det är min filosofi. Sedan finns det alltid mycket viljor i ett fotbollslag.

”Hade samma spelsätt i fjol – då sa ingen något”

Det har även spekulerats om ett mer utbrett missnöje i spelartruppen kring Elfsborgs mer defensiva och rakare spel.

– Vi hade samma spelsätt i fjol och då vann vi. Då var det ingen som sa något. Jag står också för en väldigt passningsorienterad fotboll, men det gäller att ha variation. Sedan är det en utmaning att förklara för sju spelare att de inte ens får sitta på bänken, utan på läktaren.

Nu önskar Jörgen Lennartsson sina efterträdare och Elfsborg lycka till samtidigt som han själv vill blicka framåt.

– Min son tog sin Elfsborgströja i dag och slängde den i papperskorgen när han kom hem från skolan. Det var känslosamt. Men jag kan gå ganska rakryggad ut från Borås med tanke på SM-guldet i fjol och att vi kvalade in till Europa Leagues gruppspel.

– Det är redan två klubbar som ringt mig i dag. Vilka säger jag inte.

Djurgården?

– Nej.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN