Superlöftet får U21- kontrakt med Djurgården

Foto: Christian Rubio Sivodedov.
FOTBOLL

Christian Rubio Sivodedov, 16, har skrivit U21-kontrakt med Djurgården.

Nu ska mittfältstalangen träna med a-laget.

– Det känns väldigt bra, säger han själv till klubbens hemsida.

Redan inför den gångna säsongen uppmärksammades mittfältslöftet Christian Rubio Sivodedov i en träningsmatch.

– Han är bara 15 år men en av spelarna jag är mest nyfiken på. Han är ju yngst av alla och är en spelare vi hoppas och tror på mycket, sa den dåvarande tränaren Magnus Pehrsson.

Det blev dock ingen allsvensk debut under säsongen men det är tydligt att klubben tror att det är en spelare för framtiden.

”Väldigt bra inställning”

– Han är ju den yngsta spelaren som vi har tagit upp i a-lagsträning och han har en otrolig teknik och en bra speluppfattning. Det jag också gillar hos Christian är att han har en tuffhet i sitt spel när det behövs. Det är ingen kille man spelar ojuste emot utan han står upp i närkamperna och låter sig inte trampas på. Överlag tycker jag att han har en väldigt bra inställning och alla förutsättningar som krävs för att bli en elitspelare, säger Tommy Davidsson till klubbens officiella hemsida.

Sivodedov själv:

– Det känns väldigt bra. Jag har jobbat hårt för det i vårt U19-lag och i de U21-matcher som jag spelat. Målet var att få ett U21-kontrakt och börja träna med a-laget så jag är väldigt glad för det.

”Det känns roligt”

Klubben låter även meddela att båda 18-åringarna Frej Ersa Engberg och Jakob Glasberg har skrivit på U21-kontrakt.

Djurgårdens nygamla sportchef Bosse Andersson poängterar vikten med att ta vara på de egna talangerna.

– Det känns roligt och att spelare från de egna leden kan träna på Kaknäs och ha chansen att konkurrera om en plats i A-laget. Det är viktigt för föreningen och med tanke på att Djurgården i dagsläget har bland de bästa träningsförutsättningarna i Stockholm ska DIF vara det naturliga valet för unga spelare i 08-området, säger han.

Följ alla transferrykten och klara övergångar i Sportbladets SILLY SEASON SVERIGE

ARTIKELN HANDLAR OM