”En svensk trollkarl”

avJens Persson

1 av 4

En svensk trollkarl.

Så beskrivs Zlatan Ibrahimovic i fransk media efter uppvisningen mot Bastia i går.

– Han ser allt före alla andra, säger tränaren Laurent Blanc till le Parisien.

Det tog sex minuter för Zlatan Ibrahimovic att öppna målskyttet för PSG mot Bastia i går.

Hans 23:e ligamål för säsongen och hans 226:e i karriären.

Men det var inte målet som ges störst utrymme i franska medier i dag.

I stället handlar det mesta om hans klack fram till Lavezzis 2–0-mål.

”En svensk trollkarl. Man beundrar hans talang på det andra målet”, skriver sajten Maxifoot och delar ut en åtta i betyg till svensken och utser honom till matchens lirare.

PSG-tränaren Laurent Blanc hyllar också svensken.

– Han ser allt före alla andra. Det var det enklaste sättet och det mest effektiva men många andra som försökt hade inte lyckats, säger han till Le Parisien.

”Ny uppvisning”

Även L'équipe hyllar svensken.

”Även med ryggont är han en konstnär och visade sin klass med en ny uppvisning”, skriver tidningen och delar ut en åtta, bäst på plan tillsammans med Lavezzi.

I och med segern leder PSG nu ligan med åtta poäng före Monaco och de stora franska tidningarna betraktar nu ligan som avgjord.

”Det är uppenbart. Med åtta poäng ner till Monaco, en överlägsen målskillnad och den otroliga lätthet med vilken Ibrahimovic och hans lagkamrater tämjer sina imhemska motståndare finns ingen spänning kvar trots att elva omgångar återstår”, skriver Le Parisien.

Hyllar inställningen

Trots överlägsenheten hyllas Zlatan för sin inställning.

”Med Zlatan i lag är PSG oerhört beslutsamts. Oavsett om det handlar om Champions League, franska storlag som Monaco och Marseille eller mindre lag som Nantes och Bastia så glänser svensken alltid. Och i går när hans lag redan avgjort i första halvlek så försvarade ”Ibra” vid Bastias sällsynta anfall med samma kraft som om PSG spelade för sin överlevnad.”

Den inställningen hyllades även av Laurent Blanc.

– Jag uppskattar att vi visar samma koncentration och inställning oavsett vilket lag vi möter, säger han till L'équipe.

Efter ett mål och två nya assist lyfter tidnignen även fram att Zlatan, med 23 mål och 13 assist, passerade Luis Suarez och nu är poängbäst av alla spelare i de fem stora ligorna.

ARTIKELN HANDLAR OM