Guldhjälte i Malmö ska rädda Häcken

FOTBOLL

Krislaget värvar – två på väg in

Foto: Yago Fernandez återvänder till allsvenskan.

Han var med och vann SM-guld med Malmö FF.

Nu är Yago Fernandez, 25, tillbaka i svensk fotboll för att hjälpa Häcken ur krisen.

– Jag önskar bara att dispensansökan går igenom. Jag vill komma igång så fort som möjligt, säger han till Sportbladet.

2010 var Yago Fernandez med och blev svensk mästare med Malmö FF. Sedan dess har det blivit Girona och AEK Aten för försvararen. I juli var Djurgården intresserat av 25-åringen, men parterna kunde inte komma överens.

Nu är Yago Fernandez i stället väldigt nära att bli klar för en allsvensk konkurrent. Häcken och portugisen är överens om ett avtal som sträcker sig säsongen ut.

Transferfönstret är stängt för svenska klubbar men Häcken har ansökt om dispens eftersom försvararen är kontraktslös.

– Jag är väldigt glad och tacksam för chansen jag fått i Häcken och kommer att kämpa hårt för att övertyga alla att det är här jag hör hemma. Jag har alltid gillat BK Häcken och tycker att de spelar en attraktiv och rolig fotboll. Dessutom är det många killar från andra länder, så jag kommer säkert att trivas bra.

– Mina agenter Fredrik Strauss och Filip Lesniewski har arbetat mycket hårt för att hitta en ny klubb till mig och jag hoppades att det skulle bli Sverige igen. Nu önskar jag bara att dispensansökningen går igenom hos förbundet så att jag kan börja träna. Jag vill komma igång så fort som möjligt.

På tolfte plats

Häcken, som kom tvåa i allsvenskan ifjol, har haft det betydligt tyngre den här säsongen. Klubben ligger på tolfte plats, tre poäng fler än Brommapojkarna som ligger under nedflyttningsstrecket.

– Yago är en spelare som skulle göra vilket allsvenskt lag som helst bättre. Jag är väldigt glad att han är här. Det fanns – och finns andra klubbar som visat intresse, men Häcken kom till skott först. Det är mycket tack vare Filip som haft ett bra snack med Sonny (Häckens sportchef).

Moestafa El Kabir är skadad och det gör att Häcken även ser ut att förstärka på anfallssidan. Enligt fotbolldirekt.se är klubben nära att göra klart med kontraktslöse polacken Mikolaj Lebedynski. Han kommer närmast från Holland och Roda.

ARTIKELN HANDLAR OM