Herrlandslaget i fotboll

Ronaldo dödade svenska drömmen

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Zlatan: ”Var nog mitt sista försök att nå VM”

Zlatan Ibrahimovic tände hoppet med sina två mål.

Men Cristiano Ronaldo dödade den svenska drömmen och sköt Portugal till VM efter ett hattrick.

– En sak är säker, ett VM utan mig blir inget att kolla på, säger Zlatan.

När allting skulle avgöras handlade allting om Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo. Det blev det stjärnkrig som alla hade snackat om på förhand.

Sverige behövde göra mål för att åtminstone ta matchen till förlängning. Och efter en mållös första halvlek kom jätteläget i den 49:e minuten. Zlatan Ibrahimovic tog sig förbi i straffområdet och lyckades peta fram bollen till Sebastian Larsson bara meter framför mål, men avslutet gick på målvakten Rui Patircio.

Två mål på två minuter

Bara en minut och 27 sekunder senare small det åt andra hållet. João Moutinho stod för en briljant boll fram till Cristiano Ronaldo som enkelt satte 1-0. Den svenska VM-drömmen såg ut att vara krossad i det läget. Men Zlatan tände hoppet och vände matchen.

Kim Källström slog en hörna i den 68:e minuten som nådde Zlatan som nickade in kvitteringen. Fyra minuter senare satt 2-1. Sverige fick frispark precis utanför straffområdet och Ibrahimovic satte bollen i nät.

”Vi gör ett försök”

I det läget behövde Sverige ett mål till för att ta sig till VM. Men i stället klev Ronaldo fram på nytt. Mikael Antonsson missade att ställa stjärnan offside och 2-2 var ett faktum. Zlatan kunde inte göra annat än att klappa uppgivet. Bara två minuter senare fullbordade Ronaldo sitt hattrick och den svenska VM-drömmen var defintivt dödad.

– När man förlorar gör det bara så jäkla grymt ont. Det gör bara ont. Det är små marginaler i fotboll. Vi är jättenära 1-0 vilket hade blivit en helt annan match. Sedan är vi inte riktigt vakna på deras 1-0-mål. Sedan har vi återigen en fantastisk moral, vi gör ett försök. Men de här ju i alla fall en riktigt, riktigt stor stjärna som vi hade lite jobbigt att ta bort, säger en besviken Erik Hamrén till TV4.

För Zlatan var det sista chansen att ta sig till VM.

– Det var nog sista försöket att nå VM med landslaget för min del. Så långt fram spelar jag nog inte i landslaget. En sak är säker, ett VM utan mig blir inget att kolla på så det är inte lönt att vänta på VM. Stort grattis till Portugal, men båda lagen förtjänade att ta sig till VM, säger han till sin app "Zlatan Unplugged" och fortsätter:

– Besvikelsen är förstås stor nu när VM i Brasilien förblir en dröm för svenska landslaget.

”Jag kör på”

För TV4 utvecklade Zlatan sina känslor efter matchen.

– Vi gjorde vårt bästa, jag tycker att vi förtjänade det mer. Vi ville till VM. Vi kom tvåa i en grupp där vi mötte Europas bästa lag. Vi fick en andra chans för att vi gjorde det bra, man kan se det på olika sett, men jag tycker att vi förtjänade VM, säger han och fortsätter:

– Jag var säker på att jag skulle göra ett mål till. Men sedan får vi ett mål emot oss, då blir det ännu tuffare. Från hopp hamnar vi i ett läge där det blir ännu svårare. Det är så fotbollen är.

Om framtiden sa Zlatan sedan:

– Vi får se, att prata ut här framför en tv-kamera känns helt fel. Jag kör på, jag är en stolt lagkapten. Efter en förlust kommer man tillbaka ännu starkare och det är det jag tänker göra.

ANNONS

Fynda kläder, skor och allt till träningen på Nikes vinterrea

Extern länk från Nike

Shoppa här

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll