Herrlandslaget i fotboll

”Va? Vad sa han?”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Här rycker norsk media ut med den brinnande frågan

I Sverige talar vi om fotboll. I Norge talar de om schack.

Något Zlatan Ibrahimovic inte riktigt förstår.

– Vad sa han?

Norska sajten vg.no.
Norska sajten vg.no.

Sveriges störste idrottsstjärna Zlatan Ibrahimovic höll på onsdagen presskonferens inför fredagens playoff-match till VM mot Portugal. Samtidigt står Norge stilla under en annan stor idrottshändelse.

Åkt till Sverige

Landssonen Magnus Carlsen spelar VM-final i schack och intresset är, tro det eller ej, enormt i vårt grannland. Tv direktsänder och tidningar rapporterar intensivt.

En norsk kanal hade skickat ett team till Stockholm för att ta reda på frågan alla (eller i alla fall norrmännen) ställer sig: Vad tycker Zlatan om Magnus Carlsen?

– Va? Vad sa han, frågade Zlatan presschefen Niklas Bodell efter den något oväntade frågan.

”Är kul för dem...”

Vad tycker du om Magnus Carlsen och följer du schack-VM, upprepade den norska journalisten fast den här gången på engelska.

– Okej, log Zlatan.

– Jag gillar schack. Det är kul att lira schack. Det är inte ofta men när jag var yngre spelade jag mer. Det är inget jag följer. Jag vet att de som spelar schack tänker framåt, det är väldigt smarta människor. Så det är kul för dem...

Så åkte de norska journalisterna hem med vad som förmodligen kommer bli en av veckans mest lästa artiklar i norsk press.

Slutet gott. Allting gott.

FOTNOT: Portugal-Sverige spelas på fredag den 15 november klockan 20:45 och sänds i TV4. Returen spelas på Friends Arena tisdag 19 november.

ANNONS

Hockey-VM i fokus på Powerplay! Åtta fajter är utmaningen och 1, X eller 2 är alternativen. Fixar du alla rätt?

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll