Suarez ”Årets spelare” i England

FOTBOLL

Har fått tillbaka fansens förtroende

Foto: Suarez.

I somras gick han ut i media och sa att han ville bort från Liverpool.

Men Luis Suarez stannade – och nu är han bättre än någonsin.

I går vann han utmärkelsen "Årets spelare" i England, ett pris som fansen själva röstar fram.

Luis Suarez är framröstad till årets spelare bland de brittiska fansen. På måndagskvällen mottog han priset på FA-supportergalan – och hyllade sina supportrar efteråt.

– Det är så speciellt. När fansen i England uppskattar mitt jobb på planen är det väldigt fint. Alla vet att jag har haft ett tufft år, men efter det glömde jag allt och nu försöker jag bara göra mitt bästa på planen, säger han enligt Daily Mail.

Har stormigt år bakom sig

Suarez har ett turbulent år, bland annat fick han en tio matcher lång avstängning efter att ha bitit Chelsea-försvararen Branislav Ivanovic. I somras gick uruguayanen också ut i pressen och berättade att Liverpool hade gett honom ett muntligt avtal att han skulle få lämna klubben – vilket han inte fick. Utspelet sågs som ett stort svek av många Liverpoolsupportrar, men nu tycks allt vara glömt. Fler än en halv miljon fans deltog nämligen i omröstningen av "Årets spelare" och Suarez vann framför bland andra Robin van Persie, Pablo Zabaleta, Juan Mata och Leighton Banes.

– Priset är inte bara till mig, utan till mina lagkamrater, ledarstaben och alla som har en anknytning till Liverpool, säger han.

Suarez har inlett säsongen fantastiskt och står noterad för 17 mål på elva ligamatcher. I senaste matchen mot Tottenham, som slutade 5-0, tog han över kaptensbindeln från skadade Steven Gerrard och var inblandad i samtliga fem mål.

ARTIKELN HANDLAR OM