Champions League fotboll (herrar)

”Allt var positivt idag”

Av: 

Simon Bank

FOTBOLL

BIRMINGHAM. Det blev inga mål, men Tyresö fick ändå en bra sak med sig hem från England:

En målskytt.

– Allt var positivt idag, säger Marta.

Tyresös brasilianska superstjärna har vårdat sitt skadade lår i ett par veckor, men bara ett par timmar före avspark i semifinal ett lämnade hon klartecken.

Det blev spel, i 90 minuter.

– Jag är glad att jag klarade spela hela matchen, nu ska jag jobba hela veckan för att kunna spela nästa match också, säger Marta.

Flesta chanser

Hon blandade och gav i spelet, men var ändå den som kom till klart flest chanser av spelarna där ute. En boll strax utanför i första halvlek, ett blockerat avslut lite senare, en frispark som pressade Spencer i Birminghams mål och en djupledslöpning på en Lisa Dahlkvist-passning som hon sånär hann fram på.

– Vi har fortfarande en bra chans, vi spelade 0–0 här, nästa match är hos oss och vi ska göra allt för att gå vidare. Jag tyckte att vi var bättre än dem hela matchen, det var bara mål som saknades.

Vilar på onsdag?

På onsdag spelar Tyresö mot Eskilstuna i allsvenskan. Med eller utan Marta?

– Många av de som varit borta behöver matchning, men utan att ta risken för återfallsskador, säger tränaren Tony Gustavsson.

Mest tveksamt är det förstås för Caroline Seger och Marta, som båda dragits med muskelskador. Båda spelade hela matchen i dag, och båda är nyckelspelare i hemmareturen om en vecka.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Champions League fotboll (herrar)