Sparkades – för att han var för otränad

Tahirovic tvingas lämna klubb i Schweiz

Emra Tahirovic i Örebrotröjan.
Emra Tahirovic i Örebrotröjan.

Förre U21-stjärnan Emra Tahirovic fick sparken från schweiziska FC Wil.

Anledningen: klubben hade rätt att bryta kontraktet om den svenske anfallaren var för otränad vid ett visst datum.

– Det blev bättre men tog för lång tid, säger tränaren Axel Thoma till lokaltidningen Thurgauer Zeitung.

Emra Tahirovic, 26, har haft en brokig fotbollskarriär. Anfallaren, ursprungligen i Örebro, slog igenom i Halmstad innan han sommaren 2007 såldes till franska Lille för mer än 15 miljoner svenska kronor. Tahirovic tog sig även in i det svenska U21-landslaget.

Målskytt i premiären

Men sedan övergången till Lille har det gått tyngre. Tahirovic köptes av Zürich efter bara två matcher i den franska klubben, men hade svårt att ta en plats och lånades ut till en rad olika klubbar.

Men efter några års tystnad dök han upp som provspelare i FC Wil och i somras skrev Emra Tahirovic på ett kontrakt med den schweiziska andraligaklubben. Han gjorde omgående mål i ligapremiären och följde upp det med att bli tvåmålsskytt en vecka senare.

Utnyttjade klausul

Men nu rapporterar NA om att Tahirovic får lämna Schweiz igen – efter att klubben utnyttjat en något annorlunda klausul i kontraktet.

Enligt lokaltidningen Thurgauer Zeitung skrev FC Wil in en klausul som gav klubben rätt att säga upp avtalet med Tahirovic om svensken inte uppnådde en viss fysisk status vid ett visst datum.

”Tahirovic fick jobba med vikten. Han hade ökat några kilo under frånvaron och vägde då mer än 100 kilo på vågen. Avtalet med Wil var kopplat till det faktum att Tahirovic minskar vikten och förbättrar konditionen”, skriver Thurgauer Zeitung.

Wils tränare och sportchef Axel Thoma säger till tidningen att det är just den klausulen man valt att aktivera.

– Det blev bättre, men det tog för lång tid, säger Thoma.

Sportbladet har sökt Emra Tahirovic.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.