Landslagsspelare skjuten på nattklubb

Turkisk fotboll skakas av ett skottdrama.

Landslagsspelaren Gökhan Töre, 22, var en av sex personer som skottskadades på en nattklubb under natten till måndagen, skriver Eurosport.

– Det var panik, säger tyske ungdomslandslagspelaren Taner Yalcin, som också var på klubben, till Bild.

Det var en person som enligt uppgift inte hade någon koppling till Gökhan Töre som klockan fyra i natt ska ha öppnat eld på en nattklubb efter ett svartsjukedrama.

I tumultet ska den turkiske landslagsmittfältaren och fem andra personer blivit beskjutna. Töre träffades i axeln och fördes direkt till sjukhus för operation.

"Vår spelare, Gökhan Töre, skadade sin axel sedan en man med en pistol grälat med sin flickvän. Kulan träffade Töre av misstag och ytterligare fem personer skadades i samband med attacken”, skriver Besiktas i ett pressmeddelande.

Tillbaka i spel nästa vecka

Operationen gick enligt turkiska tidningen Milliyet bra och Töre kommer att skrivas ut under morgondagen och kunna vara tillbaka i träning redan nästa vecka.

På klubben fanns också Kayserispor-proffset Taner Yalcin, före detta tysk ungdomslandslagsspelare. För Bild berättar han vad som hände:

– Jag och Göhkan möttes där av en slump. Vi pratade i två minuter sedan kom en man från vänster och sköt två gånger i taket. Polisen tror att Töre skadades av splitter.

– Där och då var det panik. Folk sprang skrikande åt alla håll, säger han.

Gökhan Töre har gjort 19 landskamper för Turkiet, den senaste mot Vitryssland i november 2013, och är för tillfället utlånad från Rubin Kazan till Besiktas där han gjort tre mål och sju framspelningar på 26 ligamatcher.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.