Dif-stjärnan i stort flygdrama: ”Panik”

Stortbråk utbröt – polis tillkallad: ”Obehagligt”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Haris Radetinac.

avAndreas Käck

FOTBOLL

Haris Radetinac och hans familj var på väg hem från Dominikanska Republiken.

Då utbröt ett stort bråk inne i flygplanet.

– Folk fick panik. Det var läskigt, speciellt för alla barn och äldre ombord, säger Radetinac.

Den allsvenska säsongen är sedan en tid tillbaka avslutad och flera av spelarna avnjuter just nu sina semestrar. En av dem är Djurgårdens 33-årige yttermittfältare Haris Radetinac.

Han och hans familj besökte den karibiska ön Dominikanska Republiken.

Men resan hem blev tumultartad.

”Skulle börja slåss”

Två män ska enligt Radetinac ha börjat skrika högljutt inne i flygplanet och stämningen blev så pass hätskt att det till slut utmynnade i ett bråk där Radetinac själv och hans bror gick emellan.

– Jag fick nog och sa åt ena kille att sluta skrika. Då skulle han börja slåss och jag vet inte vad… Den andra killen som skrek – han som startade allting – blandade sig också i och började knuffas och slita. Folk fick panik, ett flygplan är ju väldigt trångt och det fanns många barn och äldre ombord, säger Radetinac.

Det här hände uppe i luten?

– Ja, ungefär en timme innan vi skulle landa och det pågick nog i fem-tio minuter.

Det blev ett riktigt slagsmål?

– Äh, jag vet inte om någon fick in en smäll, men de här killarna försökte i alla fall. Jag och min bror försökte bara gå emellan för att lugna ner det hela och till slut lyckades vi få stopp på allting, säger Radetinac.

Polisen på plats

Polis fanns på plats när flygplanet kom fram till gaten på Arlanda och de två personerna som enligt Radetinac startade bråket eskorterades ut innan resten av planet kunde utrymmas.

– Ja, polisen väntade vid gaten och ingen annan fick gå av planet innan de här två killarna hade blivit omhändertagna.

Vad blev det för efterspel? Någon polisanmälan?

– Nej, inte vad jag vet.

Hur ser du på hela händelsen?

– Å ena sidan; det kunde varit värre, det var ju tur att ingen kom till skada. Å andra sidan; det var en jätteläskigt situation. När en person börjar skrika på folk som är oskyldiga och en till person blandar sig i och ska börja slåss och allting sker inne i ett trångt flygplan … då är det så klart obehagligt. Speciellt för alla barn och äldre ombord. Jag hade själv mina två barn ombord på flyget så ja, det var obehagligt. Men jag tycker att jag och min bror agerade på rätt sätt. Det var vi som stoppade bråket. Och som sagt; det kunde varit mycket värre, säger Haris Radetinac.

ARTIKELN HANDLAR OM