Pogbas målexplosion fortsatte mot Bournemouth

Reporter: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester United har fått en nytändning under Ole Gunnar Solskjaer.

Mest av alla skiner Paul Pogba.

Stjärnan gjorde två mål och en assist när United körde över Bournemouth.

– Det är roliga tider, säger Victor Nilsson Lindelöf till norska Viasat.

Det ryktades länge om en spricka mellan José Mourinho och Paul Pogba. Den förre Manchester United-tränaren bänkade också stjärnan i flera matcher innan han fick sparken av klubben. 

Under Ole Gunnar Solskjaer har Pogba fått en rejäl nytändning. 

Stjärnan, som bara gjorde tre mål i Premier Leauge den här säsongen under Mourinho, gjorde två mål senast mot Huddersfield. 

Mot Bournemouth följde han upp det med två nya.

Rashfords show

Pogba gav United ledningen redan i den 5:e minuten efter en fantastisk prestation av Marcus Rashford. 21-åringen dribblade sig in i straffområdet från högerkanten och frispelade sedan fransmannen som firade målet med dans.

En halvtimme senare ökade Pogba på till 2-0 och Rashford kunde sedan sätta trean. Nathan Aké tände ett litet hopp för Bournemouth när han satte ett reduceringsmål.

Men i den 72:a minuten släckte Romelu Lukaku definitivt hoppet. Anfallaren hade bara varit på planen i några sekunder när han satte 4–1. Assist? Paul Pogba.

Stjärnan har under Solskjaer nu gjort fyra mål och tre assist på tre matcher.

Med tio minuter kvar av matchen åkte Eric Bailly på ett rött kort, men det hjälpte inte bortalaget. United vann med 4–1 och har nu tre raka segrar och 12–3 i målskillnad under norrmannen.

– Vi behövde en seger. Det är fortfarande en lång väg att gå, men det är fint att avsluta året så här, säger Pogba som har svårt att sätta fingret på vad skillnaden är under Solskjaer.

– Jag vet inte. Vi har kanske bara insett att vi är Manchester United och vi måste vara i toppen av ligan. Alla spelares reaktion, alla har kul. Ett lag måste njuta av att spela fotboll och vi jobbar för varandra och det ger resultat på planen.

Nilsson Lindelöf trivs

Victor Nilsson Lindelöf, som spelade hela matchen, trivs med sin nya tränare.

– Det känns bra. Vi har spelat bra i tre matcher nu och gjort mycket mål. Det är väldigt kul och vi ska försöka fortsätta på samma sätt, säger han i Viasat.

Nilsson Lindelöf har också svårt att sätta fingret på vad Solskjaer har gjort för honom själv och för United.

– Vi har bara gått ut och spelat fotboll. Det känns som att grabbarna har lite energi. Det är svårt att svara exakt på vad det är, men det har känts bra de här matcherna, säger han och fortsätter:

– Han har bara sagt åt mig att spela mitt spel och försöka spela framåt. Han har sagt att vi ska spela mer framåt och attackera mer. Jag trivs bra med bollen och det är kul att följa med upp i anfallet.

Laddar Matchöversikt
Publicerad: