Allsvenskan i fotboll

Hyséns drömmål sänkte Giffarna

Av: 

Daniel Sjöberg

FOTBOLL

”Det kändes bra”

Foto: Drömträff Tobias Hysén fick på en riktig drömträff till 2–0 för IFK Göteborg, i en match som blåvitt vann med 5–0.

Hemmalaget GIF Sundsvall hade allt att spela för. IFK Göteborg ingenting annat än äran. Ändå vann gästerna klart med 5–0 på Norrporten Arena, mycket tack vare Tobias Hyséns drömträff.

– Det är bara att beklaga publiken och sponsorer här i Sundsvall. Det här var för dåligt, säger GIF-tränaren Per Joar Hansen till PPV.

Vid ställningen 1–0 till IFK Göteborg, ett mål som Pontus Wernbloom nickade in redan i den 15:e minuten, hade Giffarna fortfarande kontakt. Bottenlaget, i stort behov av poäng, förberedde sig för att gå till halvtidsvila i underläge, men ändå med i matchen. Då klev Tobias Hysén in i handlingarna. Han drev in från högerkanten och strax utanför straffområdet avlossade han ett jätteskott som letade sig rakt upp i krysset.

– Det är en bra löpning av Pontus (Wernbloom) som drar med sig sin gubbe. Så skjuter jag. Ganska bra, säger han till PPV om drömträffen.

Avgörande mål

Han beskriver känslan i foten när han träffade bollen.

– Det kändes bra. Jag höll på att vricka den andra, skrattar han.

Målet blev avgörande trots att segersiffrorna till slut blev så stora som de blev.

Hemmalaget vek ned sig

I den andra halvleken kunde IFK Göteborg nämligen kontrollera matchen tack vare sin trygga 2–0-ledning och med 12 minuter kvar att spela nickade Ragnar Sigurdsson in 3–0 på hörna. Då vek hemmalaget ned sig. Thomas Olsson gjorde tio minuter senare 4–0 och i den 90:e minuten fastställde Stefan Selakovic enkelt slutresultatet som gör Giffarnas situation i botten alltmer desperat. Dessutom närmar sig nu IFK Norrköping bakom efter sitt kryss borta mot Örebro. Laget har tre poäng mindre än GIF Sundsvall, men också en match mindre spelad.

– Vi blev totalt utspelade i dag. Det finns ingenting att skylla på. Vi ger oss dåliga förutsättningar. Vi släpper in för enkla mål, säger tränaren Per Joar Hansen till PPV.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Tobias Hysén

IFK Göteborg

GIF Sundsvall