Bör Lagerbäck avgå?

Av: Sportbladet.se

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

NJA Thomas Nordahl, 62, expertkommentator Viasat:

– Inte på grund av det som skedde i går. Men han ska avgå om han inte känner motivation och om han inte kan ladda om. Vi har tagit oss till EM och det är bra gjort av vårt lilla land. Det kanske var lite misstag i taktik och laguttagning kan jag hålla med om, men vi får inte glömma bort alla gånger det har gått bra.

– Jag ser ingen naturlig efterträdare just nu.

NEJ Johan Mjällby, 37, expertkommentator Viasat:

– Nej det finns ingen anledning. Det är klart att det var ett misslyckande, men sammantaget är det små marginaler så jag kan inte säga att jag ska gå ut och skrika att han ska avgå.

– Jag ser ingen i dagsläget som vi kan slänga i stället för honom.

NEJ Pelle Blohm, 41, expertkommentator Radiosporten:

– Det blir ganska ytligt det här, folk måste tänka lite längre. Jag är ingen Lagerbäck-fan av det sättet han ställt upp landslaget många gånger, jag tycker han har en ganska defensiv syn på fotboll. Men jag tycker man gör det lite för enkelt för sig om man, nu efter ett dåligt mästerskap, ska sparka honom. Man måste ha en djupare diskussion än så.

JA Glenn Hysén, 48, expertkommentator Viasat:

– Ja, jag tycker det är dags nu. Men inte på grund av matchen igår – han har varit förbundskapten tillräckligt länge nu en nytändning skadar inte. Det behövs en generationsväxling nu, med nytt folk som kommer in.

– Jag ser gärna Roland Nilsson. Han har bevisat att han klarar av att vara tränare på hög nivå och det är dags att satsa lite ungt och fräscht. Dessutom respekteras han av spelarna.

JA Zoran Lukic, 51, tränare Qviding:

– Ja. Det kommer en tidpunkt när det behövs förändring. Lasse har gjort det bra, det kan ingen ta ifrån honom, men nu behövs det en förbundskapten med en modern syn på fotboll och ledarskap. Samtidigt som vi förstås måste behålla det som vi är bra på, organisationen och kollektivet.

– Så varför inte Torbjörn Nilsson. Han är en tränare med anfall som spelidé, som prioriterar att skapa framför att förstöra och som vill föra spelet. Bara så kan landslaget ta nästa steg för att går lite längre i slutspelen i framtiden.

NJA Thomas Wernersson, 53, expertkommentator SVT:

– Svårt svara ja eller nej på den frågan. Jag ser inget bra alternativ just nu, ingen som är redo att ta över eller ledig. Däremot tycker jag att Lars Lagerbäck bör fundera på om han har orken att vara kvar och börja bygga ett nytt lag – för det är det som behövs nu.

Publicerad: