Och de nominerade är....

avDaniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Zlatan favorit till Guldbollen

Foto: Zlatan Ibrahimovic.

Nu är det snart åter dags att utse vinnaren av Sportbladets Guldbollen, priset till Sveriges bäste fotbollsspelare. Dessutom ska bäste back, mittfältare anf... ja, ni fattar. Det är dags för Fotbollsgalan igen.

Fotbollsgalan har blivit en naturlig avslutning på den allsvenska säsongen. Den 17 november är det dags igen i Globen och i TV4 och programmet kommer precis som i fjol att ledas av Adam Alsing och Jessica Almenäs. Flera spelare i allsvenskan, damallsvenskan och i ligorna runt om i Europa kommer att hyllas. Diamantbollen till Sveriges bästa kvinnliga fotbollsspelare ska delas ut och givetvis också Sportbladets Guldbollen som går till Sveriges bäste fotbollsspelare.

Zlatan kan bli historisk

Blir det Zlatan för tredje gången? I sådana fall skriver han Guldbollen-historia. Ingen spelare har fått lyfta priset tre gånger. Eller blir det en skräll? Snart kommer svaret och till dess är spekulationen fri. Det gäller givetvis de andra priserna också, men där finns det namngivna alternativ redan nu. Här bredvid har ni nämligen de nominerade till priser som årets back, tränare och nykomling.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM