Toivonen hela Sundsvalls hjälte

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Vi kämpar vidare”

I går hette han Robert Mambo Mumba. I dag är den stora hjälten i Sundsvall, Ola Toivonen. Med två mål och ett assist sänkte han Ljungskile när Malmö FF vann med 3–1.

– Vi är fortfarande i två poängs ledning över Sundvall med två matcher kvar att spela, säger David Wilson till PPV.

Foto: Ola Toivonen jublar.

Inför spioner från PSV Eindhoven visade Ola Toivonen upp sig från sin bästa sida. Det var illa för Ljungskile. Förlusten och GIF Sundsvalls seger mot IFK Norrköping med 2–1 i går innebär att det nu bara är två poäng som skiljer mellan laget på kvalplats och laget strax nedanför. Dessutom missade Ljungskile chansen att poängmässigt gå ikapp Gefle.

Kitic syndabock

LSK hade sina chanser. Inte minst Aleksandar Kitic som vid ställningen 2–1 till bortalaget hade tre jättelägen att hitta nätet, men det ville sig inte för LSK.

– Vi gör en väldlgt bra match. Vi missar mycket chanser över 90 minuter och det kan man inte göra, säger LSK-tränaren David Wilson till PPV.

Det började illa för hemmalaget. Efter en halvtimme placerade Ola Toivonen Edward Ofere i ett perfekt läge och denne kunde inte missa. LSK kom dock snabbt tillbaka när Cedomir Zarkovic kvitterade.

– Alla mål är viktiga. Det är en riktigt tuff säsong för oss. Malmö tappar boll. Niklas slår en riktigt bra pass. Jag är helt ensam. Det är bara att träffa mål, säger Zarkovic till PPV.

Toivonens halvlek

Men i den andra halvleken var det Ola Toivonens match. Han dominerade fullständigt trots en riktigt usel plan när han först enkelt kunde göra 2–1 i fritt läge och sedan 3–1 när han vann en närkamp och sprang sig fri.

– Det är väl lite flyt. När man är inne i en positiv trend, säger Toivonen som som recenserade sin insats.

– Jättedålig första, bra i andra.

Uppåt för Malmö FF, men nedåt för Ljungskile. Åtminstone poängmässigt, men tränaren David Wilson försöker se det positiva.

– Vi är fortfarande i två poängs ledning över Sundvall med två matcher kvar att spela. Vi går vidare till Gais. Vi måste fortsätta kämpa.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.