Adebayor förlänger med Arsenal

FOTBOLL

”Mitt hjärta är i Arsenal”

Han har ryktats vara på väg till såväl Barcelona som Milan, men Emmanuel Adebayor, 24, blir kvar i Arsenal. Inom kort förlänger anfallaren sitt kontrakt med den engelska klubben.

– Ja, det stämmer, säger han.

Foto: Blir Arsenal trogen Emmanuel Adebayor stannar hos The Gunners i ytterligare två eller tre år.

Han säger själv att det har varit mycket spekulationer under sommaren. Det har Emmanuel Adebayor helt rätt i. Kanske till stor del beroende på att anfallaren själv gjorde klart att han var intresserad av en flytt till en ny klubb och liga.

– Barcelona har kommit med ett bra erbjudande och där finns också chansen att spela med några riktigt bra spelare, sa han bland annat.

Högre lön

En del av detta har säkerligen varit politik. Lönepolitik. Emmanuel Adebayor ville ha en löneförhöjning och nu ser det ut som om han får det. Han kommer nämligen förlänga sitt kontrakt med Arsenal med två eller tre år trots att han har tre år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

– Jag mår mycket bra här, mycket bra och för tillfället tillhör mitt hjärta Arsenal, säger han till klubbens hemsida.

Henrys kronprins

Adebayor gjorde en mycket bra säsong förra året då han visade att han var beredd att axla Thierry Henrys fallna mantel som skyttekung i The Gunners. Det blev 30 mål på 48 matcher. Nu ska han upprepa succén.

– Nu ska jag stå kvar med fötterna på jorden. Det jag ska uppnå nu, som spelare - individuella mål och som en del av kollektivet - det är det viktigaste för mig nu, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM