Romario kräver 128 miljoner kronor av sin gamla klubb

avDaniel Sjöberg

FOTBOLL

Hotar att stämma

Romario, 42, planerar att stämma sin gamla klubb Vasco da Gama.

Enligt den forne världsmästaren är klubben skyldig honom stora pengar.

Nu kräver Romario drygt 128 miljoner kronor av Vasco.

Foto: AP
Romario.

Vasco da Gama har erkänt att de är skyldiga Romario pengar. Enligt uppgifter ska det bland annat handla om lön och pengar för rättigheten att använda sig av Romarios namn i olika marknadsföringssammanhang. Klubben började betala tillbaka, men enligt Romarios advokat slutade betalningarna i augusti. Vasco menar att de saknar pengar, men Romario säger att ett nytt sponsorkontrakt gör det möjligt för Vasco att börja betala igen.

Kommer att stämma

Som en följd av detta har nu Romario tagit i med hårdhandskarna. Om inte klubben påbörjar betalningarna igen i början av 2009 så kommer han att stämma klubben och det handlar om stora pengar. Hela 11,7 miljoner euro, motsvarande drygt 128 miljoner kronor.

Romarios fantastiska proffskarriär började på allvar i Vasco da Gama 1985. Han kom tillbaka till klubben 1999 och till slut för att sluta cirkeln 2007. Den 5 februari i år la han skorna på hyllan efter en fantastisk karriär vars höjdpunkt kom 1994 då han hjälpte Brasilien till VM-guld tack vare sina fem mål. Ett kom i semifinalen mot Sverige.