’Blir fortfarande arg – hade max två spelare’

avMartin Tolén

FOTBOLL

Mario Balotelli fick inte vara med i playoff-dramat mot Sverige.

Ändå grämer han sig över VM-missen.

– Svenskarna hade max två spelare i nivå med våra, säger Balotelli.

Foto: TT

Det har gått lite mer än en månad sedan det svenska landslaget ordnade playoff-bragden borta mot Italien.

1–0 på hemmaplan (efter mål av Jakob Johansson) följdes upp av 0–0 i Milano och efteråt fick förbundskaptenen Gianpiero Ventura sparken.

– Det var en otrolig glädje och stolthet för vad vi har gjort. Det var nog många som räknade ut oss redan när vi fick Frankrike och Holland i kvalet. Men vi har överraskat många gånger och nu tar nog de flesta oss på fullaste allvar, sa en tårögd Andreas Granqvist efteråt.

”Förstår inte alls”

En som däremot fick följa playoff-dramat från sidan var Mario Balotelli.

Nice-stjärnan petades under Venturas ledning.

Och nu dundrar han mot den förre förbundskaptenen.

– Om det är ett taktiskt beslut, att jag inte platsar i landslaget, kan jag förstå det. Men när han säger till mig att det är för att jag inte är någon ledare förstår jag inte alls, säger Balotelli i en intervju med Sky Italia.

Foto: VALERY HACHE / AFP

Balotelli berättar att Ventura besökte honom i Nice, men att truppen till mötena med Sverige då redan var uttagen.

– I slutändan tror jag att Ventura bara hittade på ursäkter för att inte ta ut mig. Jag har inget bra svar på varför jag inte blev uttagen. I stället för att tjata om ledare i laget hade det varit viktigare att ha någon som kan göra ett mål mot Sverige och ta laget till VM...

”Sverige hade max två spelare”

Och den 27-årige anfallaren var besviken över att se sina landslagskamrater uppträda under mötena med Sverige. Men skyller det mesta på förbundskapten Ventura.

– Det gjorde mig arg att se spelarna ge allt, men sedan var det uppenbart att det fanns taktiska problem som sänkte laget. De kanske inte är fenomenala, men Italien har väldigt bra spelare. Om man inte besegrar Sverige över två matcher, då är något allvarligt fel. Det handlade inte om spelarna, de saknade något annat, säger Balotelli.

Och i en annan intervju, med Gazzetta dello Sport, utvecklar anfallaren sitt resonemang:

– Jag blir fortfarande arg av att tänka på Italien-Sverige. Vi kunde inte ta oss vidare när vi har spelare som (Andrea) Belotti, (Ciro) Immobile och (Lorenzo) Insigne i truppen. Och för att inte tala om de erfarna spelarna. Svenskarna hade max två spelare i nivå med våra. Helt otroligt, säger han.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30