”Kommer alltid att finnas vid din sida”

Stjärnan vill gå till krislaget – för sin sons skull

Foto: INSTAGRAM, TT

avAndreas Käck

FOTBOLL

Jesé Rodríguez längtar hem.

Nu vill han lämna Stoke och flytta hem till Spanien för att vara nära sin sjuka son.

”Jag kommer alltid att finnas vid din sida”, skriver han på Instagram.

24-årige Jesé Rodríguez föddes på Las Palmas men inledde sin seniorkarriär i Real Madrid.

Sommaren 2016 skrev han på för PSG men den spelskicklige mittfältaren hade svårt att hävda sig i konkurrensen i miljardklubben och har på senare tid varit utlånad, först till Las Palmas, sedan till Stoke.

Nu uppger Marca att Las Palmas vill köpa loss honom – och att Jesé själv vill dit.

Ligger sist

Las Palmas ligger just nu sist i La Liga och det kan tyckas märkligt att en före detta Real Madrid- och PSG-stjärna vill ta steget till en spansk jumbo men det hela har en naturlig förklaring.

Hemma i Spanien har Jesé nämligen en sjuk son och därför är han extra angelägen om att flytta hem.

– Innan en eventuell affär blir av så måste vi sätta oss ner med Jesé och förtydliga några saker. I så fall tar vi en risk med honom och problemet är att vi måste få in en spelare som verkligen gör skillnad för oss. Jag kan inte ta hit honom om han bara kan spela på 40 procent av sin kapacitet, säger Las Palmas tränare Paquito Ortiz enligt Marca.

”Bästa som hänt mig”

Jesés son föddes för tidigt (prematur) men är just nu på bättringsvägen.

”Om världen får för sig att du inte duger, så är det en LÖGN. Du är det bästa som någonsin hänt mig. Varje dag lär du mig någon nytt. Du må vara liten men du är stark och du blir starkare och starkare för varje dag. Oavsett hur svår den här situationen är så skänker du alltid glädje till mig. För din skull ska jag springa mer, göra fler mål och göra allt för att vara en så bra pappa som möjligt. Jag ska göra ännu mer, för din skull, min KRIGARE. Allting kommer lösa sig, för jag kommer alltid finnas vid din sida”, skrev stjärnan nyligen i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga

Fotboll