Ljungberg hyllar Emery efter smakstarten

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Ljungberg och Emery.
Foto: AP /TT
Ljungberg och Emery.

FOTBOLL

Smakstart som akademitränare i Arsenal.

Efter 3–0-segern mot Coventrys A-lag hyllar Fredrik Ljungberg samarbetet med Unai Emery.

– Vi har samma fotbollstänk, säger svensken till Sky Sports.

Det är inte bara Arsenals A-lag som har fått en ny tränare efter ett 22 år långt Arsène Wenger-styre.

Även U23-laget har fått en ny ledare i form av Fredrik Ljungberg.

Och svensken har fått en bra start på sin tränarsejour i klubben efter en mindre lyckad tid som assisterande i tyska Wolfsburg.

Två vinster, ett kryss och en förlust står laget på efter fyra omgångar.

På onsdagen basade Ljungberg även över U21-laget i en bortamatch mot Coventrys A-lag (numera i tredjedivisionen League One) – och det slutade med succé och 3–0-vinst.

– Det är viktigt för oss att spela mot vuxna män, det är fantastiskt för oss. Jag tycker att mina grabbar stod upp på ett bra sätt. Jag är väldigt stolt, säger ”Freddie” till Sky Sports och passar samtidigt på att lyfta fram det han anser vara ett lyckat samarbete med klubbens nya manager Unai Emery.

”Talas vid varje vecka”

– Vi talas vid varje vecka och är väldigt nära varandra. Han hjälper mig i mitt arbete och vi har samma fotbollstänk. Det hjälper mina spelare när de kommer upp och spelar med förstalaget.

41-åringen anser att Arsenal är på rätt väg även om han gärna hade sett Wenger kvar i klubben, något han utvecklade i en lång intervju med Sportbladet i våras.

– Arsène var som en extra fadersfigur för mig. Klubben borde vara väldigt tacksam för allt han har gjort. Men han valde att lämna och nu har något nytt inletts. Vi strävar efter att göra klubben bättre, säger Ljungberg till Sky Sports.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.