Får sparken från Aston Villa – efter fiaskostarten

avDaniel Sörensen

Foto: TT

Han var ett mål ifrån att ta upp Aston Villa till Premier League förra säsongen.

Nu har Steve Bruce gjort sitt i klubben.

Vi skulle vilja visa vår tacksamhem gentemot Steve och hans team för deras hårda arbete och engagemang”, skriver klubben.

Ett storsatsande Aston Villa gjorde under fjolårssäsongen allt för att sejouren i The Championship skulle bli så kortvarig som möjligt.

Birmingham-klubben imponerade under året och knep till slut fjärdeplatsen – och hade chansen att kvala till högstaligan. De föll dock på målsnöret i playoff-finalen mot Fulham.

Den här säsongen har det gått knivigare för Aston Villa. Efter enbart en seger på de tio senaste matcherna (ligger på plats 13 i tabellen) väljer klubben nu att kicka tränaren Steve Bruce.

”Vi skulle vilja visa vår tacksamhet gentemot Steve och hans team för deras hårda arbete och engagemang. Vi önskar dem all lycka till i framtiden”, skriver klubben på sin hemsida.

Henry kan vara aktuell

Trots det fina fjolåret kunde inte Bruce och hans assisterande tränare – som varit i klubben sedan 2016 – rädda sina jobb.

Aston Villa söker nu en ersättare.

”Processen att tillsätta en ny tränare har börjat. Under tiden kommer Kevin MacDonald, tränare i Aston Villas U23-lag, att ta hand om truppen inför matchen mot Millwall på lördag”, skriver klubben.

Enligt Sky Sports är de tre hetaste kandidaterna Sam Allardyce, Dean Smith och den gamle storspelaren Thierry Henry.

ARTIKELN HANDLAR OM