Sågar förbundet: ”Under all kritik”

”Svennis” rasar mot sin egen arbetsgivare

Sven-Göran Eriksson, 70, är inte nöjd med det filippinska landslagets organisation.

I en intervju med P4 Värmland sågar han sin egen arbetsgivare.

– Det är under all kritik, säger ”Svennis”.

I slutet av oktober blev det officiellt att Sven-Göran Eriksson blir ny förbundskapten för Filippinernas landslag.

– Man kan lika gärna vara i Manila och Dubai under vintern som hemma i Värmland, sa 70-åringen till Göteborgs-Posten.

På måndag är det dags för hans landslag att kliva in i Asiatiska mästerskapet, som man nu lyckats kvala in till för allra första gången.

Men uppladdningen har präglats av problem.

Sågar organisationen

I en radiointervju med P4 Värmland går ”Svennis” ut och sågar sin egen arbetsgivare, eftersom hans spelare inte fått tillräckligt bra hjälp med att ta sig till Förenade arabemiraten, där mästerskapet avgörs.

– Vi är inte så bra förberedda som vi borde vara. Men vi är här nu i alla fall allihop, jag har fått tag i alla spelare. Så det är bra. Men organisationen bakom laget är under all kritik, tyvärr, spelarna har kommit hit från olika delar världen i närmare en vecka, säger han.

”Vet att det är tufft”

Filippinerna är på 116:e plats på Fifas världsrankning och har hamnat i en tuff grupp, tillsammans med Sydkorea, Kina och Kirgizistan.

– Vår målsättning är att försöka gå vidare, men vi vet att det är tufft. Vi är långt ifrån några favoriter. Vi har det tuffaste laget, Sydkorea, i öppningen på måndag, säger ”Svennis”.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.