Björn Paulsen lämnar Hammarby

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Björn Paulsen lämnar Hammarby. 

Dansken är klar för Ingolstadt i den tyska andraligan.

– Vi hade gärna behållit Björn, men ibland måste man låta det kortsiktiga och vad hjärtat säger stå tillbaka, säger sportchefen Jesper Jansson.

Förra veckan sålde Hammarby Neto Borges till belgiska Gent. Nu lämnar nästa spelare. Björn Paulsen är klar för tyska Ingolstadt. 

– Under sina två år hos oss har Björn gjort stor nytta för Hammarby och blivit en stor profil som många hammarbyare har tagit till sina hjärtan. Vi hade gärna behållit Björn, men ibland måste man låta det kortsiktiga och vad hjärtat säger stå tillbaka, och agera utifrån vad som är bäst strategiskt och långsiktigt för klubben, säger sportchefen Jesper Jansson till klubbens hemsida.

”Känner oss trygga”

Paulsen kom till Hammarby 2016 och har spelat såväl i försvaret som anfallet under tiden i klubben, men den senaste säsongen var dansken mest mittback. 

Hammarby känner dock inte att de behöver hitta en ersättare.

– Vi känner oss trygga med vår mittbacksbesättning, och i den här transfern tar vi hänsyn till Björn kontraktssituation och förstås det ekonomiska, samt hans egen vilja. Nu önskar vi Björn stort lycka till och tackar honom för allt han gjort för Hammarby, säger Jansson. 

Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE