’De beter sig som bortskämda snorungar’

FOTBOLL

Neymar buades ut när han snodde Edinson Cavanis chans att slå Zlatan Ibrahimovics målrekord.

Och PSG-fansen har tröttnat på stjärnbråken.

– Spelarna beter sig som bortskämda snorungar, säger Cédric, ordförande i supportsektionen ”Boulogne”, enligt Le Parisien.

Paris Saint-Germain pulvriserade Dijon med 8–0 i Ligue 1 i onsdags.

Men trots det var det inte alltför muntra miner efteråt.

PSG-stjärnan Neymar, som svarade för fyra mål och två assist, tog själv hand om en straff vid ställningen 7–0 trots att anfallskollegan Edinson Cavani hade chansen att slå Zlatan Ibrahimovics målrekord i klubben.

Det fick stora delar av publiken att bua ut den brasilianske anfallsstjärnan.

”Bortskämda snorungar”

Nu ger även PSG-supportrarna sin förklaring till missnöjet.

De har tröttnat på den interna maktkampen stjärnorna emellan i klubben.

– Det var en spontan reaktion som egentligen inte riktade sig emot Neymar utan snarare syftade till att hylla Cavani. Vi hade gillat att se honom bli klubbens bäste målskytt på hemmaplan, precis som Zlatan blev mot Marseille en gång i tiden. Vi tycker att spelarna är för själviska och beter sig som bortskämda snorungar, säger Cédric, ordförande i supportsektionen ”Boulogne”, enligt Le Parisien.

”Finns en dålig attityd”

Det är inte första gången Neymar och Cavani hamnat i ett straffbråk.

Redan under säsongsinledningen hamnade PSG-stjärnorna i dispyt på planen sedan brassen snott åt sig en straff och efter den nya situationen mot Dijon anar förre PSG-spelaren och tränaren Vahid Halilhodzic problem i truppen.

– Om Neymar hade låtit Cavani skjuta straffen hade han byggt upp ett enormt sympatikapital hos fansen. Och framförallt skulle en sådan gest ha visat på en enad grupp och förståelse mellan spelarna. Här blir det motsatt effekt, vi känner att det finns en dålig attityd och spänningar inom gruppen, säger Halilhodzic.

Stjärnorna som lade skorna på hyllan 2017 00:33
Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
ARTIKELN HANDLAR OM