”Sa åt honom att lugna sig, att skita i det”

FOTBOLL

Liverpool-supportern talar ut om redan klassiska bilden

1 av 6

Han märkte att det låg ett bråk i luften och bestämde sig för att hålla tillbaka Mario Balotelli.

Shaun Leatherbarrow är dock inte lagkamrat till italienaren, utan Liverpool-supporter.

– Jag hade det kämpigt med att få armarna runt honom.

Mario Balotelli fick inte förtroendet från start i toppmötet med Manchester United i söndags. Men efter 66 minuter, vid underläge 1-2, slängde Brendan Rodgers in italienaren.

Anfallaren var taggad, det visade han efter drygt tio minuter.

Balotelli hamnade i en duell med Chris Smalling, som slutade med att båda ramlade omkull vid reklamskyltarna. Balotelli var riktigt irriterad och pekade mot försvararen som gick därifrån.

En Liverpool-supporter höll tillbaka italienaren, försökte lugna ned honom så han inte skulle dra på sig sitt andra gula kort.

”Alla skrattade”

Nu talar supportern, Shaun Leatherbarrow, ut i en intervju med Liverpool Echo.

– Jag märkte från Marios kroppsspråk att han var redo att reagera och jag visste att han redan hade ett gult kort. Jag sa ”lugna dig, skit i det” och han sa ”okej, okej”, berättar Leatherbarrow.

Det var dock inte alldeles enkelt att sätta stopp för den gryende konflikten.

– Jag är bara 172 centimeter lång och han är en stor kille så jag hade det kämpigt med att få armarna runt honom. Peter, killen som sitter bredvid mig hjälpte till. Han är polis och jobbar ibland vid Anfield på matchdagar. Efteråt skrattade alla omkring mig och gav mig ett par ryggdunkningar.

Skrtel riskerar avstängning

Liverpool förlorade matchen 1-2 och fick Steven Gerrard utvisad. Förutom en avstängning på legendaren väntar nu även en avstängning på Martin Skrtel efter att slovaken åtalats av det engelska fotbollförbundet, FA, för en stämpling på David De Gea. Fälls han riskerar även han tre matchers avstängning.

ARTIKELN HANDLAR OM