Klart i dag: Nabil Bahoui lämnar AIK

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:

Agenten om kontraktet: "Inte sett något liknande tidigare"

Foto: BILDBYRÅN

Det ryktades vara klart redan förra veckan.

Nu står det helt klart: Nabil Bahoui lämnar AIK för saudiarabiska Al-Ahli– och ett drömkontrakt.

– Det är gigantiskt mycket pengar. Det han tjänar där på ett år är vad han hade fått efter tio år i Premier League, säger agenten Hasan Cetinkaya till Fotbollskanalen.

DOKUMENT: När AIK pressade världseliten – nya detaljer

Nabil Bahoui, 24, lämnar AIK, meddelar den allsvenska klubben i ett pressmeddelande. Ny klubbadress blir Al-Ahli i Saudiarabien– som lockat svensken med ett drömkontrakt.

– Jag vill inte gå in på hur kontraktet ser ut, men jag har inte sett något liknande tidigare. Nabil är 25 och vill trygga framtiden och det är klart det spelat väldigt stor roll, det är gigantiskt mycket pengar. Det är ett bud man inte kan tacka nej till, det är ofattbart mycket pengar. Det han tjänar där på ett år är vad han hade fått efter tio år i Premier League,säger Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Al-Ahli presenterade värvningen redan förra veckan men i helgen fanns Bahoui med när AIK mötte Kalmar. Men nu är alltså övergången helt klar.

– Tanken var att Nabil skulle lämna redan i vintras för Real Sociedad, nu var det en klubb från La Liga och en från Premier League också men vi har övervägt det här. Det här är ett bud man inte kan tacka nej till. Det är så mycket pengar, det sjukaste jag varit med om, Cetinkaya till Fotbollskanalen.

Ishizaki väntas ersätta

Nu ska endast en läkarundersökning samt Bahouis personliga kontrakt återstå innan affären är helt klar, skriver AIK i ett pressmeddelande.

– Att få representera AIK har varit en ära för mig som är en Stockholmskille. Jag har njutit av att spela framför Sveriges bästa fans och jag vill tacka alla som har hjälpt mig från dag ett i AIK. Jag är inte orolig för AIK:s framtid då det finns stora talanger på min position, Sam Lundholm och Niclas Eliasson, hoppas att AIK visar de det förtroendet som klubben visade mig så att de uppnår sin fulla potential, säger Bahoui i pressmeddelandet.

Enligt Sportbladets uppgifter ska dock Stefan Ishizaki vara klar som Bahouis ersättare, något vi skrev om redan förra veckan.

"Vår strategi att sälja vidare"

24-årige Bahoui har gjort åtta landskamper för Sverige och hans nya klubb blev förra säsongen tvåa i den saudiarabiska ligan.

– Nabil har utvecklats till en ny nivå i AIK. Han är ännu en förortsspelare som har tagit vägen via AIK till nästa steg i sin karriär och det skall alla inblandade känna stolthet över. Det är idag AIK Fotbolls strategi att scouta, utveckla och sälja vidare och i den grenen är detta ännu en framgång, säger sportchefen Björn Wesström.

DOKUMENT: När AIK pressade världseliten – nya detaljer

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN