Han sågar United: ”Är tråkig fotboll”

avAndreas Käck

”Har fått tillräckligt med tid – dags att prestera”

Foto: TT
Van Gaal får tuff kritik av Alan Shearer.

Tre mål på fyra matcher.

Då kritiseras Louis van Gaal av Alan Shearer.

– Tiden är inne, det är dags att prestera nu, säger Newcastle-ikonen.

Rankning: Dyraste tonåringarna – så gick det sen

Louis van Gaal håller på att totalförvandla Manchester United. Den nederländske tränaren har sedan han tog över rodret bytt ut i stort sett hela laget, vilket har fått flera före detta klubbikoner att reagera.

– Att spendera stora pengar är ingen garanti för att lyckas. Det går inte att köpa sig till framgång. Om du frågade van Gaal i dag om han vet vilken som är hans bästa startelva, och bad honom svara ärligt, så är jag säker på att han hade sagt nej. Jag tror inte att någon vet vilket som är Uniteds bästa startelva, sa Peter Schmeichel i en intervju nyligen.

”Har fått sin tid”

Nu ger sig även Newcastle-ikonen Alan Shearer in i debatten. I sin kolumn i tidningen The Sun kritiserar han Louis van Gaals värvningsfilosofi och ifrågasätter om 64-åringen är rätt man att leda Manchester United.

”Han har bett om mer tid för att få pusselbitarna på plats, för att få unga spelare att utvecklas. Men tiden är inne, det är dags att prestera. Det är hans jobb som tränare att svetsa ihop ett lag och ett år ska vara mer än tillräckligt i en klubb av Manchester Uniteds kaliber”, skriver Shearer.

”Kan bli ifrågasatt”

United har inlett säsongen med sju poäng på fyra matcher men har haft stora problem med målproduktionen. Och Shearer tror att helgens stormatch mot Liverpool kommer ha en avgörande betydelse på fansens sätt att se på van Gaal framöver.

”Det går att komma undan med den tråkiga fotbollen van Gaal spelar om man gör resultat. Men om vi räknar med slutet av den förra säsongen så har van Gaal tre segrar, tre oavgjorda och fyra förluster på sina tio senaste ligamatcher. Hans CV har gjort att han fått den tid David Moyes aldrig fick. Men ett dålig resultat på lördag (mot Liverpool) kan få folk att börja ifrågasätta honom”, skriver Shearer i sin kolumn.

Rankning: Dyraste tonåringarna – så gick det sen

ARTIKELN HANDLAR OM