Utan Rooney – då blev United utbuat

avMartin Tolén

van Gaal oförstående: ”Vi anfaller – inte West Ham”

Foto: VIASAT OCH ALL OVER PRESS
Rooney åt godis med sonen på läktaren - på planen fick United bara 0-0.

Wayne Rooney satt på läktaren och åt godis.

Men själva spelet smakade inte.

Manchester United fick bara 0–0 mot West Ham och blev utbuat av hemmafansen.

– Jag förstår inte varför de skriker ”attack, attack, attack” eftersom vi är ett anfallande lag, säger Louis van Gaal.

Manchester United har fortsatta problem med målskyttet.

I dag kom tredje raka krysset efter 0–0 hemma mot West Ham och Manchester United har nu gått mållöst från fyra av de sex senaste hemmamatcherna.

I den första halvleken hade gästerna två stolpträffar inom loppet av några minuter och United kom undan med blotta förskräckelsen.

van Gaal oförstående

I den andra pressade Louis van Gaals manskap på för ett segermål, men kom inte närmare än Marouane Fellaini som missade öppet mål efter en timmes spel och Chris Smallings jätteläge på hörna i slutsekunderna. Smalling fick träff med foten på en låg hörna, men bollen räddades av West Ham-försvaret på mållinjen.

I stället slutade matchen mållöst och hemmalaget blev under stora delar av andra halvlek utbuat av fansen hemma på Old Trafford och skanderade även ”attack, attack, attack” mot van Gaals lagbygge.

– Jag förstår inte varför de skriker ”attack, attack, attack” eftersom vi är ett anfallande lag. Vi är inte West Ham, säger Louis van Gaal enligt Goal.

Publiken visade sitt missnöje med det passiva spel som van Gaals United levererade och efteråt vädrade hemmapubliken sitt missnöje.

– När de inte gillar spelet som United spelar på så borde alla veta att det är så alla Louis van Gaal-lag spelar. I Barcelona, Bayern München eller AZ spelade vi på ett liknande sätt. Men när jag möter fans på gatan så är de nöjda med Manchester United och mig som manager, säger holländaren.

Rooney på läktaren skadad

Och kanske att United-managern saknade lagkaptenen Wayne Rooney.

Samtidigt som lagkamraterna blev utbuade satt nämligen anfallsstjärnan på läktaren med en ankelskada och i den första halvleken zoomades Rooney in när han satt och åt godis på läktaren tillsammans med sonen Kai.

Rooney skada gör att han även missar tisdagens ödesmatch i Champions League mot Wolfsburg.