Evra: ”Jag kommer skaka hans hand”

Publicerad 2015-05-14

Möts i finalen efter rasistattacken

Senast de möttes blev han utsatt för en rasistattack.

I Champions League-finalen ställs Patrice Evra återigen mot Luis Suarez.

– Jag kommer att skaka hans hand. Men jag ska se till att han känner av mig på planen, säger Evra enligt The Guardian.

Det var under säsongen 2011/2012 som incidenten inträffade.

I en match i Premier League mellan Liverpool och Manchester United anklagade Patrice Evra Luis Suarez för att ha sagt rasistiska saker under matchen. Suarez stängdes därefter av i åtta matcher samt fick böta 430 000 kronor.

När Suarez sedan, under samma säsong, kom tillbaka efter avstängningen och lagen möttes igen vägrade uruguayanen att skaka hand med Evra innan avspark.

”Är stolt över min hudfärg”

När Juventus i går blev klart för Champions League-final står det klart att Suarez och Evra ska mötas ännu en gång – drygt tre år senare.

På Olympiastadion i Berlin ställs Suarez, i dag i Barcelona, mot Evra, i dag i Juventus.

– Det spelar ingen roll. Det viktigaste är att jag ska spela i finalen. Jag är stolt över den jag är, jag är stolt över min hudfärg och jag kommer att skaka hans hand, det är inga problem. Man jag kommer se till att känner av mig på planen, säger Evra.

”David mot Goliat”

Barcelona går in i finalen som storfavorit men Patrice Evra, som spelat fyra Champions League-finaler tidigare, tror på sitt Juventus.

– Det kommer att bli tufft, David mot Goliat. Men man vet aldrig. I fotboll kan allting hända. Mot Real Madrid trodde alla att de skulle vinna. Det är då du ser den starka karaktären och viljan hos Juventus spelare.

Den 6 juni spelas Champions League-finalen i Berlin.