Presenterad – men ingenting är klart

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Vändningen efter presentationen i Stockholm: Ska få förklara sig

Mushekwi ser ut att inte återvända till Djurgården.
Foto: Bildbyrån
Mushekwi ser ut att inte återvända till Djurgården.

Nyasha Mushekwi presenterades nyligen på ett hotell i Stockholm som kinesiska Dalian Yifangs nyförvärv.

Men ingenting är klart, kan Sportbladet nu avslöja.

– Klubbarna har inte skrivet på avtalen och han kommer inte lämna landet, säger agenten Denis Celebic.

Nyasha Mushekwi, som gjorde succé under sin sex månader långa utlåning till Djurgården under den gångna säsongen, poserade stolt tillsammans med Mikael Stahre, Mohamed Bangura och agenten Patrick Mörk när deras nya avtal med kinesiska Dalian Yifang presenterades. Men efter att Mörk själv publicerat bilder från mötet på sin Twitter så tog affären en ny vändning.

”Kommer inte lämna landet”

Sportbladet kunde visa dokument som avslöjade att Mushekwi haft ett gällande avtal med en annan agent, Denis Celebic, när förhandlingarna fördes. Celebic hotade i sin tur med en anmälan till Fifa då affären genomförts bakom hans rygg.

– Vi har skickat ett officiellt mail till klubben, spelaren och agenten i fråga. Om vi inte får respons kommer vi ta till rättsliga åtgärder, sa Celebic.

Nu är också hela affären hotad. Mushekwi är fortfarande kvar i Sydafrika där möten nu är planerade mellan spelaren, agenturen och den sydafrikanska klubben Mamelodi Sundowns.

– Vår partner ska träffa honom i dag eller i morgon och han kommer inte lämna landet innan detta är löst, det kan jag garantera, säger Denis Celebic.

Vad är status just nu?

– Klubben i Sydafrika har kommit överens med klubben i Kina men avtalen är inte underskrivna från klubbarna.

”Satt en deadline”

Så presentationen skedde innan affären var klar?

– Ja, uppenbarligen. Vad jag fått reda på från vår partner i Sydafrika är att han ska träffa klubben (Mamelodi Sundowns) kommande vecka för att försöka lösa så vi får rätt till vår del från både klubben och spelaren. Sedan ska vi träffa Nyasha i dag eller i morgon så att han får förklara sig. Vi har satt en deadline den sista januari och blir inte allting löst innan dess börjar vi en rättslig process. Så enkelt är det.

Har ni något emot att övergången genomförs?

– Nej, så länge allt sköts på rätt sätt och alla blir rättvist behandlade så är det bara för Nyasha att gå och spela. Men rätt ska vara rätt. Den partner som har underskriva avtal har rätt till kommission. De har försökt åsidosätta oss här men blivit tagna på bar gärning.

Sportbladet har varit i kontakt med Patrick Mörk som menar att avtalet mellan klubbarna gäller och att det nu är upp till spelaren själv att lösa tvisten.

– Om du skaffar fem olika mobilabonnemang kan problemet bli att du får betala alla, säger Mörk.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN