Guldjagande Blåvitt fick napp

avJohan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

Fiskade upp lunchen själva i Dubai

1 av 5 | Foto: Mads Albæk

DUBAI. Blåvitt fiskar efter guld i år efter två raka silver.

Redan i Dubai fick de napp.

– Det smakade helt sjukt bra, säger Mads Albaek efter att käkat upp den egna fångsten.

Det är inte bara matcher, träningar och teoripass som gäller på ett träningsläger.

Inte i Dubai.

När IFK Göteborgs spelare fick en ledig dag i går stod bland annat en sväng i de enorma shoppinggalleriorna och en tur upp i världens högsta byggnad – Burj Khalifa – på programmet för de som ville.

Då drog ett gäng och fiskade i Persiska viken i stället: dansktrion Mads Albæk, Søren Rieks och Jakob Ankersen samt de båda målvakterna John Alvbåge och Erik Dahlin.

Lagets storfiskare

Och visst nappade det.

– Vi fick två stora barracudor på sju-åtta kilo styck och några snapper på ett-tre kilo. Det var en riktigt rolig tur och man fick se Dubai från havet, säger Albæk som är truppens storfiskare.

– Jag har alltid gillat att fiska och har det med mig hemifrån. Det är ett skönt sätt att koppla av från stressen som finns inom fotbollen, berättar mittfältaren när vi sitter ner på IFK:s hotell Jebel Ali Golf Resort med utsikt över Persiska viken.

Fångsten blev lunch

– När familjen kom ner till Frankrike, när jag spelade där, hade de alltid sina fiskespön med sig. Jag gillar också att snorkla och fiska med harpun.

Vilken är den största fisken du fått upp?

– Vi var på Maldiverna för tre år sedan och då fångade vi en barracuda på 20 kilo. Med fiskespö är rekordet en gädda på tolv kilo hemma i Danmark. Den tog 25 minuter att dra upp, säger Albæk innan han försvinner i väg för att käka en alldeles speciell lunch på lägret.

På menyn står nämligen fiskarna man själva drog upp i går ute på havet. Kocken på hotellet har lagat till dem till IFK:s kvintett fiskare.

– Det smakade helt sjukt bra. Verkligen gott, säger en belåten Albæk efteråt.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM