Sköna beskedet efter petningen

Publicerad 2015-04-13

Veteranen fick sista ordet när HIF spräckte målnollan: ”Henke har varit tydlig”

HALMSTAD. Hårt kritiserade efter två 0–0-matcher.

Segern mot Halmstad kan betyda mycket.

– Vi har ett så ungt lag, så även om vi inte spelar på topp så vet killarna att vi kan vinna nu. De förstår att vi är bra, säger Mattias Lindström, 34.

Henke var nöjd.

Det var inte vackert alla gånger, men 2–1 mot Halmstad betydde att Helsingborg spräckte både mål- och vinstnollan.

– Vi är i april. Det finns inga lag, möjligen Malmö undantaget, som åker och spelar ut något annat lag. Man kämpar till sig sina ­poäng de första tre-fem ­omgångarna. Det finns inget annat sätt, säger Mattias Lindström.

”Skönt att få avgöra”

Veteranen missade början av försäsongen på grund av skada, och har sen varit petad under inledningen av serien. Men när han väl fick chansen, direkt i den andra halvleken, så tog han den med besked.

– Det har varit väldigt tydligt att ”Henke” (Larsson) vill att värvningarna ska spela, men det är så det är i fotboll. Jag kan inte bara sätta mig i omklädningsrummet och tjura. När jag väl får chansen att spela så ska jag visa att jag vill spela, och det tycker jag att jag gjorde i dag. Det var skönt att få komma in och stå för en matchavgörande insats direkt.

”Agnarna från vetet”

Två 0–0-matcher i rad, vad har ni ändrat på i anfallsspelet efter det?

- Ingenting. Vi har fokuserat på att fortsätta göra vårt jobb. Det är bättre att börja med två 0–0-matcher än att förlora med 5–4 Det är bara att fortsätta jobba, jobba, jobba så kommer målen. Men det var skönt att det kom mål i dag.

0–0 hemma mot Falkenberg senast, det kan inte vara så enkelt att bara fortsätta tro på det ni gör?

– Nej, men det är därför det är viktigt att tränare och spelare fortsätter att tro på samma idé. Det gäller att vara mentalt stark. Om ­tidningarna skriver att vi är dåliga så kan vi inte tro på det, då kommer vi aldrig att spela bra. Det är sånt som skiljer agnarna från vetet. Och hade någon sagt i januari att vi skulle ha vunnit en och spelat två oavgjorda ­efter tre matcher så hade jag tagit det direkt.