Melker Hallberg klar för Hammarby

FOTBOLL

Lånas in fram till sommaren

Foto: BILDBYRÅN

Värvningarna duggar tätt för Hammarby.

I morse presenterade man Arnór Smárason och nu har man gjort klart med Melker Hallberg, 20, på lån från Udinese.

–  Jag är jätteglad för att komma till Hammarby, det ska bli väldigt kul att spela här, säger Melker Hallberg till klubbens hemsida.

Hammarby fortsätter att stärka upp sin trupp inför andra året i allsvenskan sen uppflyttningen.
Och som så ofta förr så har Nanne Bergstrand vänt blicken mot en Kalmarbekanting. Efter värvningarna av Mats Solheim, Erik Israelsson och Måns Söderqvist så plockar nu firma Jingblad/Bergstrand in ex-kalmariten Melker Hallberg på lån från Udinese.

– I Melker får vi en oerhört duktig spelare som är passningsskicklig, bra med boll box till box, säger sportchef Mats Jingblad.

Utlånad även i fjol

Mittfältaren gick till Udinese sommaren 2014 men har haft svårt att få speltid och i somras lånades han ut till norska Vålerängen.

Det här lånet sträcker sig till sommaren.

– Udinese har betalat ganska dyrt för Melker och vill se honom tillbaka i sin dress. Vi hade gärna lånat honom över hela 2016, men Udinese vill göra en avstämning i sommar och se hur långt han kommit i sin utveckling för att fatta ett nytt beslut i juni månad. Sedan vet man aldrig vad som händer när låneperioden är över, om han går tillbaka till Udinese eller om vi kan behålla honom hos oss längre, säger Mats Jingblad.

ARTIKELN HANDLAR OM