Lugnande besked för Erik Edman

Publicerad:
Uppdaterad:

Siktar på spel på söndag

Utbytt i halvtid med smärtor i hälsenan.

På tisdagsförmiddagen röntgades Erik Edmans vänstra fot.

När han fick se bilderna, fick han också ett lugnande besked.

– Det är ingen större fara. Mitt mål är att spela redan på söndag, säger Edman.

Landslagsbacken sträckte sig efter bollen och vred foten illa 35 minuter in i Tottenhams bortamatch mot Olof Mellbergs Aston Villa på måndagskvällen.

Smärtan var omedelbar.

Men han höll ut till halvtidsvilan.

– Tränaren (Martin Jol) ville att jag skulle göra ett försök att fortsätta, men jag kände att det inte gick. Det var ingen idé, säger Edman i telefon till TT från London.

Haft problemen tidigare

Han hade svårt att gå efter matchen, men redan på tisdagsmorgonen kändes det bättre.

– Jag har haft det här problem från och till i ett och ett halvt år. Men det gäller att vara försiktig och det är svårt att säga när jag kan köra för fullt igen.

För säkerhets skull röntgades Edman.

– Jag vet inte riktigt vad det är, men tydligen är det något ben som ligger och trycker och det gör ont på utsidan av vänsterfoten. Jag får köra rehabträning, ta behandling och stretcha ordentligt. Och jag tar inga antiinflammatoriska tabletter, säger han.

Och fortsätter:

– Båda hälsenorna är stela. Det är förmodligen en överbelastning eftersom jag fick hålla upp länge efter hjärnskakningen.

Vill spela på söndag

Edman skallade ihop med en Evertonspelare i början av oktober. Han var tillbaka i Tottenhams fyrbackslinje lagom till 4–5-derbyt mot Arsenal för tio dagar sedan.

Tottenham har förlorat sex raka matcher och ligger nu precis ovanför nedflyttningsstrecket i Premier League. På söndag väntar Middlesbrough hemma på White Hart Lane. Den matchen vill Erik Edman inte missa.

– Det är min målsättning att vara med, men det är ju inte upp till mig utan till tränaren. Känns det bättre redan på onsdagen ska jag försöka jogga lite lätt.

TT

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN