USA-kapten hjälper Dif med nyförvärvet

FOTBOLL

Nya Dif-backen har problem med fysiken: ”Han ligger efter”

Han ska bära mittförsvaret, men har för dålig kondition.

Därför har USA:s förbundskapten hjälpt Djurgården med dagliga rapporter om Gale Agbossoumondes fysik.

– Vi måste kontrollera att han sköter sig, säger sportchefen Stefan Alvén.

Foto: Återvänder i dag Djurgårdens nyförvärv Gale Agbossoumonde kommer i dag tillbaka efter ett landslagsuppehåll för att hinna i form inför matchen mot Kalmar på måndag.

Han vänder hem som förlorare. Gale Agbossoumonde snubblade i slutet av matchen mellan USA:s och Guatemalas U20-lag och såg motståndarna skjuta bort USA från VM som spelas i sommar.

I dag landar mittbacken i Sverige för att hinna i form för måndagens match mot Kalmar.

”Gjorde gott intryck”

Träningen behövs.

– Jag vet inte hur de bedriver försäsongsträning i Portugal (Agbossoumonde kom senast från Sporting Braga), men han låg definitivt efter när han kom till oss. Han fick jobba extra, men jag tror fortfarande han ligger efter, säger Dif-tränaren Lennart Wass.

Vad är det han saknar?

– Det är den allmänna fysiken. Mest kondition. Det får effekter för resten också: han har för lite spänst, är inte tillräckligt snabb. Ändå gjorde han ett gott intryck första gången han var här.

Backen är tänkt som ordinarie spelare i Djurgården. För att han ska jobba igen de fysiska bristerna har klubben velat att han tränar hårt också under landslagsuppehållet.

”Vi vill ha koll”

Garantin för att han sköter det kommer från amerikanske U20-förbundskaptenen Thomas Rongen, som Djurgårdens sportchef Stefan Alvén har pratat med i telefon i stort sett varje dag.

– Vi känner att Gale måste jobba med sin fysiska status. Thomas Rongen köpte det helt och hållet, så vi har kontakt för att se att spelaren sköter den biten, säger Alvén.

Hur fungerar kontrollen?

– Vi vill ha koll på att han sköter den fysiska biten. Jag litar på att han bedriver träningen på ett bra sätt, men det är tryggt att ha en avstämning med förbundskaptenen.

Vad har Rongen sagt?

– Att det ser bra ut.

ARTIKELN HANDLAR OM