'Peking' får rysare – efter "pangsmällen"

FOTBOLL

Drömmålet räddar Syrianskas dröm

1 av 3

IFK Norrköping borde ha vunnit matchen mot svenska mästarna Helsingborg och i praktiken säkrat sitt allsvenska kontrakt.

Men ett drömmål från nyblivne anfallaren Mattias Lindström räddade Syrianskas allsvenska dröm.

– Det var en pangsmäll, säger Lindström i Canal Plus.

Redan klara Helsingborg hyllades av hemmapubliken innan matchen mot Norrköping. Att matchen saknade betydelse för hemmalaget syntes också.

”Sitter nog fasen i krysset”

Norrköping tilläts komma till flera farliga målchanser och hade det inte varit för målvakten Pär Hansson skulle gästerna vunnit. Men en nykläckt anfallare kostade ”Peking” det stora rycket mot säker mark.

HIF hade anfallsproblem inför matchen och Conny Karlsson valde då att skriva upp 31-årige mittfältaren Mattias Lindström på topp. Efter 38 minuter tackade Lindström för förtroendet genom att dundra in en kandidat till årets mål i allsvenskan.

– Det var en pangsmäll, nej det kan man inte säga. Men en bra träff helt enkelt. Den studsar perfekt och jag kände direkt när jag träffade den att den sitter nog fasen i krysset den där, säger Lindström.

Siktade du där?

– Nej, jag koncentrerade mig på att få en bra träff på bollen. Men vi säger att jag siktade där. Då blir det bättre.

”Krigar oss till en pinne”

Norrköping krigade sig dock tillbaka in i matchen och fick i slutskedet en välförtjänt kvittering – som kan bli värd mycket. Shpetim Hasanis nickmål innebär att ”Peking” utökar avståndet till Syrianska under kvalstrecket.

Norrköping har nu tre poäng till godo – med två omgångar kvar av serien.

– Vi krigar oss till en pinne och det tycker jag är jäkligt bra gjort av killarna, säger tränarne Janne Andersson.

– Jag har en ganska bra känsla nu och det är det viktigaste.

ARTIKELN HANDLAR OM