”Så perfekt ett mål kan vara”

Rooney avgjorde derbyt med supermål

Det var en av årets absoluta höjdpunkter för Manchester United.

Då bjöd Wayne Rooney på sin karriärs kanske vackraste mål när han avgjorde derbyt mot City med en cykelspark i det bortre krysset.

– Det är det snyggaste mål jag har gjort, säger Rooney i Viasat Fotboll.

78 minuter var spelade och inhopparen Edin Dzeko hade kvitterat för Manchester City i bortaderbyt mot United. Då exploderade Old Trafford.

Michael Owen värmde upp på sidlinjen och gjorde sig beredd på ett inhopp. Dimitar Berbatov hade redan kommit in men inte lyckats avgöra. Då klev Wayne Rooney fram.

”Går över nio av tio”

Mittfältaren Nani, som hade gjort 1-0 efter en mycket vacker nedtagning och genomlöpning, stod för inlägget från högerkanten. Men förarbetet är inte det alla kommer att minnas från derbyt mellan Manchester United och Manchester City 2011. Det är Rooneys avslut.

25-åringen väntade in bollen och dunkade in 2-1 med en cykelspark i det bortre krysset framför en hysterisk hemmapublik.

– Det är nog det snyggaste mål jag gjort. Jag tänkte varför inte, försökte och den gick in i hörnet, säger Rooney.

– Nio av tio går den över eller vid sidan. Det är ren instinkt, man hinner inte tänka.

Har du gjort något bicycleta-mål tidigare?

– I skolan. Det är det första sedan jag började spela professionellt.

”Ett fantastiskt mål”

Det såg egentligen inte ut som någon jättefarlig situation när inlägget var på väg mot Rooney men 25-åringens avslut var makalöst.

– Det är en jättesvår situation men oj vad han sätter den. Det är ett fantastiskt fotbollsmål, säger experten Glenn Strömberg i Viasat Fotboll.

– Så perfekt ett fotbollsmål någonsin kan vara. Det är den vackraste bicycleta jag har sett i hela mitt liv.

Målet blev en värdig avslutning på derbyt som alltså Manchester United vann. Oavsett om de tre viktiga poängen leder till ligatiteln kommer Rooneys fullträff att ligga kvar i minnet hos United-fansen i många år.

– Det var en jämn matchen men vi skapade bättre chanser så vi förtjänade att vinna, säger Rooney.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN