Hjärnsläppen sänkte Manchester United

FOTBOLL

City klart för FA Cup-final

En riktig idiotpassning. Och en idiotisk stämpling.

Det sänkte Manchester United i semifinalderbyt mot Manchester City.

Nu väntar Citys första FA Cup-final på 30 år.

– Vi är överlyckliga, säger målvakten Joe Hart.

Manchester United hade de flesta och de bästa chanserna.

Men en sällsynt ineffektiv Dimitar Berbatov, som hade två riktigt heta målchanser, lämnade mållös. Precis som hela Manchester United.

Första finalen på 30 år

Istället vann Manchester City med 1–0, och är klart för sin första FA Cup-final sedan 1981.

– Killarna är överlyckliga, klubben är överlycklig, säger målvakten Joe Hart, enligt nyhetsbyrån AP, men vill ändå inte jubla för mycket.

– Vi har inte gjort någonting ännu. Vi har tagit oss till en bra position i ligan och vi har tagit oss till final. Men vi har inte vunnit något än.

Segern grundlades efter två riktiga misstag av Manchester United.

Det första kom efter 52 minuter. Då gjorde Edwin van der Sar först en riktigt misslyckad rensning. Det såg dock ut att gå bra ändå, då United ändå fick tag på bollen. Men då gav Michael Carrick bort bollen till Citys Yaya Youré som avancerade fram i banan och satte 1–0 mellan den utrusande van der Sars ben.

Scholes utvisad

Det andra hjärnsläppet stod Paul Scholes för. Med knappt 20 minuter kvar att spela kom han alldeles för sent in i en situation och satte dobbarna i låret på Pablo Zabaleta. Domaren Mike Dean behövde inte fundera länge innan han drog upp det röda kortet, vilket innebar att United fick avsluta matchen med en man mindre.

Det blev för svårt för laget, som alltså förlorade med 0–1. Det innebär att Uniteds hopp om att kunna återupprepa trippeln från 1999, då de vann både ligan, FA-cupen och Champions League, är över.

I finalen får City möta vinnaren i matchen Bolton–Stoke, som spelas i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM